ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση με πέτρες σε σχολικό γυμναστήριο στη Νέα Ιωνία

επίθεση-με-πέτρες-σε-σχολικό-γυμναστή-189600

Αγνωστοι πετροβολούσαν επί μία ώρα (!) τα τζάμια, την ώρα που δεκάχρονοι αθλητές έκαναν προπόνηση

Επίθεση με πέτρες από αγνώστους δέχθηκαν προχθές το απόγευμα δεκάχρονοι αθλητές της ομάδας μπάσκετ που προπονούνταν στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας. Επί μία ώρα οι άγνωστοι πετροβολούσαν βάζοντας στόχο τα τζάμια του γυμναστηρίου με άμεσο κίνδυνο αυτά να σπάσουν και να κινδυνεύσουν παιδιά, προπονητές αλλά και οι γονείς τους που συνόδευαν τους μικρούς αθλητές στην προπόνηση.

Το συμβάν σημειώθηκε στις επτά περίπου χθες το απόγευμα. Η ομάδα μπάσκετ του Αιολικού Βόλου έχει ζητήσει και έχει λάβει άδεια προκειμένου να κάνει χρήση του κλειστού γυμναστηρίου του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας προκειμένου εκεί να προπονούνται οι αθλητές των ακαδημιών της.

Ετσι έγινε και προχθές το απόγευμα. Η προπόνηση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη όταν άρχισε να πέφτει βροχή από πέτρες στα τζάμια του γυμναστηρίου. Σύμφωνα με γονείς των μικρών αθλούμενων άγνωστοι πετροβολούσαν επί μία ώρα(!) βάζοντας στόχο τα τζάμια της εγκατάστασης. Πίσω από το σχολείο υπάρχει μικρό πάρκο το οποίο συνορεύει με τις γραμμές του ΟΣΕ. Από εκεί φαίνεται ότι έπαιρναν «πολεμοφόδια» οι άγνωστοι και στόχευαν στο σχολικό γυμναστήριο.

Παιδιά δέκα ετών που προπονούνταν άκουγαν τον ήχο από τις πέτρες να σκάνε στα τζάμια πάνω από τα κεφάλια τους και τα κεφάλια των γονιών τους που παρακολουθούσαν την προπόνηση.

Επικράτησε αναστάτωση. Τζάμια δεν έσπασαν ωστόσο ράγισαν. Οι γονείς ζήτησαν την παρέμβαση των προπονητών. Οι δεύτεροι απάντησαν ότι πρόκειται για ένα «συνηθισμένο φαινόμενο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχεδόν κάθε απόγευμα, σε κάθε προπόνηση επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Οι προπονητές της ομάδας έχουν ενημερώσει την αστυνομία, που συχνά κάνει περιπολίες στην περιοχή, δεν έχει όμως εντοπίσει ούτε έχει συλλάβει κάποιον δράστη.

Οι γονείς είναι αναστατωμένοι και τα παιδιά τρομοκρατημένα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει τζάμι με απρόβλεπτες συνέπειες και ζητούν την άμεση επέμβαση της αστυνομίας.

«Το πάρκο είναι μικρό και περιφραγμένο και μπορούν εύκολα να εντοπιστούν οι δράστες πριν γίνει κανένα κακό», λένε οι γονείς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου