ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώθηκαν 99.666€ στον Έρανο Αγάπης της Μητρόπολης

συγκεντρώθηκαν-99-666e-στον-έρανο-αγάπης-τη-194370

Τα 99.666 ευρώ ήταν το τελικό ποσό του φετινού Εράνου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αυξημένο κατά 6.000 ευρώ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, σε εκδήλωση τιμής προς τις εθελόντριες κυρίες που διεξήγαγαν τον Έρανο κατά την περίοδο των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ξενία» του Βόλου, με την συμμετοχή των εθελοντριών και των υπευθύνων Κληρικών των ενοριών.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι το έργο αυτό θέλει ταπείνωση και πίστη, είναι μια θυσία: «Ζητάτε για χάρη του Χριστού και των αδελφών Του που έχουν ανάγκη». Αναφέρθηκε στην χρηστή διαχείριση των χρημάτων της Εκκλησίας, που ενισχύουν ένα πολύπλευρο έργο σε Μητροπολιτικό και ενοριακό επίπεδο.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο των εθελοντριών στα Σπίτια Γαλήνης, που στηρίζουν ποικιλότροπα τους έχοντες ανάγκη, υλική, όσο και ψυχολογική. Τόνισε ότι «στο έργο μας δεν διακρίνουμε τους ανθρώπους αναλόγως της πίστης ή της καταγωγής τους: Αυτό μας κάνει τέκνα Χριστού, το γεγονός ότι δεν ξεχωρίζουμε κανένα, όπως έκανε κι Εκείνος. Περνάμε σε μια εποχή που οι άλλοι θα είναι ανάμεσά μας, αλλά δεν πρέπει να είναι άλλοι. Μπορεί να διαφέρουν στην προέλευση και στην πίστη, εμείς, όμως, πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις συνύπαρξης μαζί τους…».

Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο του Γηροκομείου των Καναλίων, στον «Εσταυρωμένο», στο «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» και επαίνεσε όλους όσοι δίνουν τον εαυτό τους για την προαγωγή τους. Ευχαρίστησε, τέλος, από καρδιάς τις εθελόντριες, τους υπεύθυνους Ιερείς και ζήτησε «να παραμείνει ζωντανή η ενότητα και η μεταξύ μας αγάπη, που είναι η προίκα που θα πάρουμε μαζί μας εν ημέρα Κρίσεως».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου