ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» για τη μεταφορά αρμοδιότητας άρδευσης

κριτική-της-κίνησης-μαζί-για-τον-βόλο-227931

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για την απόφασή της να μεταφέρει την αρμοδιότητα άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ στο Δήμο Βόλο, κάτι που όπως αναφέρει είναι «αποτέλεσμα της απραξίας της προηγούμενης θητείας της σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων της άρδευσης». Επίσης καταγγέλλει αυτήν την ενέργεια «ως την πρώτη πράξη στο πλαίσιο της «διάλυση» της ΔΕΥΑΜΒ, μέσω της περαιτέρω απαξίωσή της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου αποφάσισε να μεταφέρει τις αρμοδιότητες της άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ στις υπηρεσίες του Δήμου. Το σκεπτικό απλό: τα έξοδα είναι πολλά και έτσι ας πάνε στο Δήμο και από εκεί να διαχυθούν στα διάφορα διαμερίσματα.

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι:

1. Στα πάνω από 5 χρόνια που έχει τις ευθύνες του Δήμου και φυσικά της ΔΕΥΑΜΒ η παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν έκανε τίποτε για το ζήτημα της άρδευσης, όπως δεν έκανε τίποτε και γενικότερα με τα νερά. Δεν προσπάθησε να εξηγήσει και να πείσει τους αγρότες για νέους τρόπους άρδευσης(π.χ. κλειστά κυκλώματα), και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από τέτοιες ενέργειες. Δεν πολιτεύτηκε στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης των απαραίτητων συναινέσεων για ένα θέμα με οικονομική και περιβαλλοντική διάσταση. Καιροσκοπώντας όμως και χωρίς κανέναν σχεδιασμό άγεται και φέρεται άσκοπα μέχρι του σημείου να δηλώνει πλήρη αδυναμία διαχείρισης του θέματος και στην συνέχεια με τη γνωστή ρήση «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» αποποιείται των ευθυνών της και τις μεταθέτει σε άλλους.

2. Είναι γνωστό πια ότι στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στο Δήμο. Στα πλαίσια αυτά προετοιμάζοντας τα σχέδια τους αρχίζουν να αφαιρούν αρμοδιότητες από αυτή ώστε να πέσει σαν ώριμο φρούτο. Αλήθεια, ποια υπηρεσία της έχει συνέχεια;

3. Η φίμωση του εκπροσώπου της παράταξης μας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί ένα ακόμα μελανό σημείο για το πως αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου