ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές κατώτερου… Θεού στο Τρίκερι

μαθητές-κατώτερου-θεού-στο-τρίκερι-228296

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν κάνει ολόκληρο εξάωρο μαθημάτων ελλείψει καθηγητών

Μαθητές… κατώτερου Θεού νιώθουν τα παιδιά του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων στο Τρίκερι, όπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς καταγράφονται ελλείψεις σε καθηγητές. Η μισή σχολική χρονιά έχει περάσει κι όμως ακόμη οι μαθητές λαμβάνουν καθημερινά το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας που περιορίζεται σε δίωρα, τρίωρα και τετράωρα μαθήματα. Από το σχολικό συγκρότημα λείπουν τέσσερις ειδικότητες εκπαιδευτικών εκ των οποίων η μία αφορά σε μαθηματικό και οι γονείς έχουν ξεσηκωθεί. «Αν δεν μπορούμε να έχουμε δημόσιο σχολείο, ας μας δημιουργήσουν ένα δημόσιο φροντιστήριο», λένε αγανακτισμένοι.

Σύμφωνα με έγγραφη διαμαρτυρία τους, έξι μήνες μετά το σχολικό κουδούνι τα κενά καθηγητών παραμένουν. Οι γονείς έχουν απευθυνθεί διαμαρτυρόμενοι τόσο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την κάλυψή τους, αποσπούν όμως μόνο δεσμεύσεις.

Οπως αναφέρουν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς λείπουν καθηγητές των ειδικοτήτων τεχνολογίας, οικιακής οικονομίας και γαλλικών, ενώ με την επιστροφή στις αίθουσες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, «έχασαν» και τον μαθηματικό που έχει βγει σε αναρρωτική άδεια με αποτέλεσμα να μη γίνονται ούτε μαθήματα κατεύθυνσης, σε ένα μάθημα που είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο. Ούτε λόγος φυσικά για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από τη στιγμή που δεν γίνεται ούτε το καθημερινό πρόγραμμα.

«Στην αυγή του 2020, έχοντας στην ουσία «φύγει» η μισή σχολική χρονιά, εξακολουθούν να μας εφησυχάζουν στέλνοντάς μας γραπτή επιστολή στις 14/1/2020, απαντώντας στο σχετικό έγγραφο που τους παραδώσαμε για τις ελλείψεις καθηγητών, ως νέο διοικητικό συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Τρικερίου. Εσπευσαν να απαντήσουν λοιπόν τόσο βιαστικά, όσο και εφησυχαστικά την ίδια μέρα που τους παραδώσαμε το έγγραφο, προτού ερευνήσουν και σιγουρέψουν την απάντησή τους, η οποία ήταν ότι είχαν τοποθετηθεί ειδικότητες Τεχνολογίας, Οικιακής Οικονομίας, Γαλλικών από τις 13/1/2020 στο σχολείο μας. Εμείς ως Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σάς διαβεβαιώνουμε λοιπόν ότι μέχρι σήμερα 20/1/2020 κανείς καθηγητής από αυτές τις ειδικότητες δεν έχει παρουσιαστεί να κάνει μάθημα στους μαθητές.

Επίσης όσον αφορά στις ώρες του μαθηματικού που λείπει από τις 8/1/2020 με αναρρωτική άδεια για ένα μήνα και έχουν μείνει ακάλυπτες 20 ώρες συνολικά μαθηματικών Γυμνασίου – Λυκείου, μας απαντήσανε γραπτώς από το ΠΥΣΔΕ και τη Δ.Δ.Ε Μαγνησίας ότι έχει αιτηθεί η αντικατάστασή του.

Από υποσχέσεις άλλο τίποτα. Πράξεις δεν βλέπουμε να εκτελούνται.

Συν όλα τα άλλα η Δ.Δ.Ε Μαγνησίας έστειλε προσκλήσεις για επιμορφωτικά σεμινάρια καθηγητών φυσικής, χημείας, βιολογίας. Καλά κάνετε αλλά οι ειδικότητες των μαθημάτων που γίνονται είναι αυτές. Τι θα γίνει λοιπόν αν δεν στείλετε αναπληρωτές για αυτές τις ώρες; Θα το κλείσουμε το σχολείο, κύριε Σαβελίδη;», αναφέρουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Τρικερίου που βλέπουν τα παιδιά τους να μην έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση όπως τα παιδιά άλλων περιοχών.

Σύμφωνα με τους γονείς ακόμη κι αν κάποιος θελήσει να στείλει το παιδί του φροντιστήριο για να καλύψει τις χαμένες διδακτικές ώρες θα πρέπει να απευθυνθεί είτε στην Αργαλαστή, είτε στον Βόλο.

«Ας αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας επιτέλους και μη ρίχνετε «το μπαλάκι» από την μια υπηρεσία στην άλλη για να θολώνετε τα νερά και να κυλάει ο χρόνος. Μισή σχολική χρονιά πέρασε χωρίς καθηγητές. Ούτε μόνιμο πρόγραμμα μαθημάτων δεν έχουν στα χέρια τους οι μαθητές. Τους δίνετε από την προηγούμενη μέρα το πρόγραμμα της επόμενης και αυτό είναι 2ωρο – 3ωρο – 4ωρο. Ας μην περάσει και η άλλη μισή με τον ίδιο τρόπο. Γιατί από ότι φαίνεται το αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα, σαν να είναι ένα σύνηθες, φυσιολογικό φαινόμενο» ξεσπούν στην επιστολή τους οι γονείς που ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα πριν εξετάσουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας για να μπορέσουν να έχουν τα παιδιά τους ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση και όσοι είναι τελειόφοιτοι Λυκείου στις πανελλαδικές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου