ΤΟΠΙΚΑ

Γεύματα σε 1.600 μαθητές σχολείων της Μαγνησίας

γεύματα-σε-1-600-μαθητές-σχολείων-της-μαγν-271664

Ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση σχολείων της Μαγνησίας στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, που εφαρμόζεται για τρίτη χρονιά, με τη συμμετοχή 1.600 μαθητών Δημοτικού.

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2019 – 2020 το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει συνολικά 1.227 Δημοτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τη ανακοίνωση των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων, ενώ παρατηρείται αυξητική τάση στα σχολεία που εντάσσονται.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν να ενταχθούν και είναι σημαντικό, διότι περιλαμβάνει διατροφή με όλα τα θρεπτικά συστατικά, που πρέπει να περιέχουν τα καθημερινά γεύματα των μαθητών. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, τα οποία σιτίζονται μαζί, γεγονός που ενισχύει τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών και καλύπτει τις 5 εκπαιδευτικές ημέρες κάθε εβδομάδας, στοχεύοντας στις ανάγκες σίτισης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Τα σχολικά γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Διανέμονται στις αίθουσες ακριβώς πριν την έναρξη της σίτισης, δηλαδή με το τέλος της έκτης διδακτικής ώρας, ώστε να παραμένουν μέχρι τότε στις ασφαλείς θερμοκρασίες συντήρησης. Το κάθε γεύμα είναι ατομικά συσκευασμένο ανά είδος σε πλαστικά δοχεία μιας χρήσεως, που κλείνουν αεροστεγώς. Το ψωμί είναι συσκευασμένο σε κλειστές ατομικές συσκευασίες, που αναγράφονται η ημερομηνία παρασκευής και τα συστατικά του γεύματος, σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής που εφαρμόζονται, με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας να υπογραμμίζει ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά εντάσσονται σταδιακά στο πρόγραμμα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου