ΤΟΠΙΚΑ

Η εκπαίδευση τιμά την 28η Οκτωβρίου

η-εκπαίδευση-τιμά-την-28η-οκτωβρίου-328949

Επετειακές εκδηλώσεις σε Πανεπιστήμιο και σχολεία

«Η συμβολή της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο» είναι η ομιλία, που θα δώσει ο διδάσκων στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας δρ. Νίκ. Τζαφλέρης.

Η ομιλία θα γίνει στο πλαίσιο της πανηγυρικής εκδήλωσης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, που διοργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος «Παπαστράτος» στον Βόλο. Θα ακολουθήσουν μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για τον πόλεμο και την ελευθερία, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Nino Rotta, Μάνου Λοΐζου και ελληνόφωνο της Κάτω Ιταλίας και δεξίωση στον θόλο.

Στα 8α Γυμνάσιο – Λύκειο

Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας διοργανώνει τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 8:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου (Ορμινίου και Απόλλωνος).

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, θα τιμήσουν τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, με αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί η Ενωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης με τον πρόεδρό της Αθανάσιο Κουτσό. Τον εορτασμό μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε πολίτης.

Το 4ο ΓΕΛ Βόλου

Το 4o Λύκειο Βόλου στο πλαίσιο τoυ εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, μεθαύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. στο Μεταξουργείο διοργανώνει αφιέρωμα στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Αρτας, όπου 317 κάτοικοι βρήκαν φρικτό θάνατο το 1943 από τις δυνάμεις της γερμανικής κατοχής.

Ο φιλόλογος και λογοτέχνης Δημήτρης Βλαχοπάνος, που κατάγεται από το χωριό, με τη βοήθεια οπτικού υλικού αναλύει άγνωστες πτυχές από τα μαζική σφαγή των κατοίκων του χωριού και ό,τι ακολούθησε μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου