ΤΟΠΙΚΑ

Απόβαση… επισκεπτών σε Βόλο και Πήλιο για το τριήμερο

απόβαση-επισκεπτών-σε-βόλο-και-πήλιο-328960

Υψηλά ποσοστά κρατήσεων, που κυμαίνονται από 90% έως 95%, σε Βόλο και Πήλιο

Εντυπωσιακή έλευση επισκεπτών αναμένεται σε Βόλο και Πήλιο ενόψει 28ης Οκτωβρίου, με τα ποσοστά των κρατήσεων να υπολογίζονται από 90% έως 95% σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια, Ανατολικό και Κεντρικό Πήλιο, κατά μέσο όρο. Τα μηνύματα, που καταφθάνουν από παντού, είναι ενθαρρυντικά, με τους ξενοδόχους να χαρακτηρίζουν το τριήμερο σαν «τονωτική ένεση», καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η πληρότητα αγγίζει και το 98% σύμφωνα με το διαδικτυακό e – booking.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο μέσος όρος διαμονής των επισκεπτών είναι τέσσερις μέρες, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, οι καλές καιρικές συνθήκες ενισχύουν το τουριστικό ενδιαφέρον και αποδεικνύονται καθοριστικές για την περιοχή και τους επαγγελματίες.

«Η γενική εικόνα είναι καλή. Υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως στον ορεινό όγκο και η εικόνα είναι πιο ήπια στις παραθαλάσσιες περιοχές» ανέφερε στον ΤΑΧΥΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. «Ο καλός καιρός ενισχύει το ενδιαφέρον των τουριστών. Για μας είναι μια μικρή «ένεση» στην παρατεταμένη κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια» είπε.

Η κίνηση είναι εμφανής τις δύο τελευταίες εβδομάδες, από την πλευρά των Ελλήνων τουριστών, ενώ έντονη είναι, παράλληλα, η παρουσία των Γερμανών τουριστών, που καταφθάνουν αεροπορικώς από Μόναχο και Ντίσελντορφ για να απολαύσουν τις διακοπές τους στη Μαγνησία.

Την άλλη «όψη του νομίσματος» αναδεικνύει ο Βασίλης Καραουλάνης, α’ αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «παρατηρούνται υψηλές πληρότητες ενόψει 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Βόλου και στα διαφημισμένα χωριά του Πηλίου, Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια, Μηλιές, Τσαγκαράδα, αλλά υπάρχουν και τα χωριά του Πηλίου που δεν είναι τόσο διαφημισμένα και μπορούν κάλλιστα να βρουν δωμάτια οι τουρίστες σε όλες τις κατηγορίες δωματίων, καθώς και στα παράλια».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη Μαγνησία. «Ευελπιστούμε να έρθει κόσμος και να χαρεί το τριήμερο» υπογράμμισε ο κ. Καραουλάνης, ενώ σημείωσε ότι «το επάγγελμα του ξενοδόχου είναι εποχιακό. Κατά συνέπεια τα τριήμερα είναι καλά, διότι όταν τον υπόλοιπο χρόνο δεν υπάρχουν πληρότητες, είναι «ένεση» για να βγάζουμε τα έξοδα των υπολοίπων ημερών και αυτή είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε.

Η κίνηση ενόψει τριημέρου είναι εμφανής στο Πήλιο, με τον Θανάση Μπαρούτα πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς να κάνει λόγο για ικανοποιητική εικόνα στη Ζαγορά. «Υπάρχουν μεγάλη πληρότητα και ζήτηση ενόψει τριημέρου. Μετά την ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών οι ντόπιοι τουρίστες προτιμούν τις ορεινές περιοχές και όσα παραθαλάσσια ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά έχουν κόσμο», είπε.

Παράλληλα δηλώνει ικανοποιημένος λόγω πληρότητας, αλλά και καιρού, ενώ υπογραμμίζει ότι «με την πληρότητα που παρουσιάζεται, από την κίνηση του τριημέρου προσδοκούμε να καλύψουμε κάποιο κενό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου