ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα για τα αδέσποτα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

μέτρα-για-τα-αδέσποτα-στον-δήμο-ζαγορά-331176

Μέριμνα για τα αδέσποτα στην περιοχή λαμβάνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου. Με απόφαση, που υπέγραψε ο δήμαρχος, συντάχθηκε τεχνική έκθεση για τα απαραίτητα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν στην περιοχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος και θα ανατεθεί σε ιδιώτη κτηνίατρο το έργο. Αμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν στειρώσεις, εμβολιασμοί και καταγραφές με στόχο τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται από ιδιώτη κτηνίατρο στον χώρο του κτηνιατρείου του, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την παροχή φροντίδας σε περιπτώσεις τραυματισμών ή δηλητηριάσεων και επιπλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Βάσει του σχεδιασμού του Δήμου, τα αδέσποτα ζώα που θα περισυλλέγονται θα οδηγούνται στον κτηνίατρο, θα υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, θα φωτογραφίζονται και θα ανοίγεται οπωσδήποτε για κάθε ζώο ατομική καρτέλα στη οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του ζώου, η ημερομηνία και ο τόπος περισυλλογής του, ο αριθμός τσιπ και η ημερομηνία τοποθέτησής του, η ημερομηνία στείρωσης και όλες οι απαραίτητες πράξεις, θα γίνεται καταγραφή σε συγκεκριμένο βιβλίων συμβάντων, στο οποίο θα αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του ζώου, ο αριθμός της ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ), καθώς και ο ζωτικός του χώρος.

Σε πρώτη φάση ο κτηνίατρος θα αναλάβει να εκτελέσει για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου τα εξής: Τη χειρουργική στείρωση 3 θηλυκών και 2 αρσενικών ζωών, τη σήμανση με τσιπ και την καταγραφή τους στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος, τις αιματολογικές εξετάσεις για ερλιχίωση, λεισμανίωση, διροφιλαρίωση, αναπλάσμωση (speed test), το τεστ λεϊσμανίασης και τον εμβολιασμό τους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, που θα γίνει με απευθείας ανάθεση, θα δαπανηθεί ποσό 967,20 ευρώ μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου