ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση μαθητών για την απειλή των ναρκωτικών

ενημέρωση-μαθητών-για-την-απειλή-των-ν-333169

Από αστυνομικούς σε μαθητές των 8ου Γυμνασίου – 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, μετά το τριπλό κρούσμα με ναρκωτικά σε σχολεία της πόλης

Η απειλή των ναρκωτικών ουσιών, που ελλοχεύει παντού, ήταν το ζήτημα, που κυριάρχησε στην ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο συγκρότημα των 8ου Γυμνασίου και 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στον απόηχο των τριών περιστατικών, που καταγράφηκαν στην πόλη και έθεσαν την εκπαιδευτική οικογένεια σε αυξημένη ετοιμότητα.

Η λιποθυμία μαθητή Γυμνασίου σε σχολικό συγκρότημα της πόλης μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών την ώρα του σχολικού ωραρίου, περιστατικό που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αλλά και η διπλή σύλληψη από αστυνομικούς δραστών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, στη μία περίπτωση σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου και η δεύτερη σε Δημοτικό Σχολείο, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο από τις διευθύνσεις των δύο σχολείων ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για την αποφυγή «παγίδων».

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και συγκεκριμένα της ΟΠΚΕ, της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και της Τροχαίας ενημέρωσαν χθες τους μαθητές για τους τρόπους αποφυγής της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για τον δικό τους ρόλο στην εξάρθρωση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, που θέτουν στο στόχαστρό τους ολοένα και πιο μικρές ηλικίες.

Στο πλευρό τους αστυνομικοί είχαν και «συναδέλφους» τους, με τους οποίους δίνουν την καθημερινή μάχη ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. Πρόκειται για τους αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, τους οποίους γνώρισαν οι μαθητές των δύο σχολείων. Παράλληλα έγινε ενημέρωση τόσο για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, όσο και για τη σωστή κυκλοφορία στους δρόμους και την οδική συμπεριφορά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου