ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για ατύχημα με ηλεκτροπληξία 10χρονου στη Μηλίνα

προκαταρκτική-για-ατύχημα-με-ηλεκτρο-335374

Αγοράκι ηλικίας 10 ετών υπέστη ηλεκτροπληξία σε κολόνα φωτισμού

Εισαγγελική παρέμβαση για τραυματισμό ανήλικου αγοριού στη Μηλίνα. Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου αγοράκι ηλικίας 10 ετών υπέστη ηλεκτροπληξία και κινδύνευσε η ζωή του, όταν ενώ έπαιζε με άλλα παιδάκια στην παραλία έπιασε γυμνό καλώδιο στη βάση φωτιστικού σώματος στην προβλήτα.

Το περιστατικό είχε ξεσηκώσει τότε θύελλα αντιδράσεων από καταστηματάρχες της περιοχής που φώναζαν ότι παντού στην παραλία υπάρχουν γυμνά καλώδια από τα σώματα του δημοτικού φωτισμού.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό διέταξε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου να ερευνήσει ποιος ήταν ο αρμόδιος φορέας για την επισκευή και συντήρηση του φωτισμού και να λάβει ανωμοτί καταθέσεις από δυο υπάλληλους του δήμου Νοτίου Πηλίου.

Το επεισόδιο είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή, καθώς ο μικρούλης είχε κινδυνεύσει.

Τις φωνές του μικρούλη άκουσαν τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε παρακείμενες ταβέρνες και έτρεξαν να δουν τι συνέβη. Επικράτησε πανικός. Ο μικρός βρισκόταν στο έδαφος και γιατρός που ήταν εκείνη την ώρα στην περιοχή έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα κλήθηκε ασθενοφόρο. Σοκαρισμένα τα άλλα παιδάκια που έπαιζαν μαζί παρακολουθούσαν τη σκηνή. Το 10χρονο παιδί συνήλθε και μετά από λίγη ώρα σηκώθηκε μεταφέρθηκε όμως προληπτικά στο Νοσοκομείο.

Τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Τοποθέτησαν δύο καρέκλες και κόκκινη ταινία για να αποκλείσουν το σημείο ενώ έθεσαν το φωτιστικό σώμα εκτός λειτουργίας. Ωστόσο η αγανάκτηση ξεχείλισε. Καταστηματάρχες της περιοχής ξέσπασαν σε βάρος της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου. Όπως έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ παντού στην παραλία υπάρχουν γυμνά καλώδια από τα σώματα του δημοτικού φωτισμού κατά μήκος της προβλήτας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου