ΤΟΠΙΚΑ

Παρέθεσαν δείπνο αγάπης στους τροφίμους του Γηροκομείου

παρέθεσαν-δείπνο-αγάπης-στους-τροφίμ-366341

Δείπνο αγάπης παρατέθηκε και φέτος στην αυλή του Γηροκομείου Βόλου με πρωτοβουλία της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων. Το συγκεκριμένο δείπνο είναι πλέον θεσμός που πραγματοποιείται πολλά χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου αρχηγού της Ενωσης Αντώνιου Ζιούρα και της Ομάδας Συνεργασίας από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βόλου.

Ο διευθυντής του ιδρύματος Ιωάννης Τρυφωνόπουλος ανέφερε ότι «οι τρόφιμοι 130 στον αριθμό αλλά εξυπηρετούνται και άλλα κοινωνικά περιστατικά υπάρχουν στο Γηροκομείο. Προσπαθούμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται και ζητούμε την στήριξη και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας του Βόλου όσο γίνεται περισσότερο».

Ο αρχηγός των παλαιών προσκόπων Περ. Εφ. Μαγνησίας Στέφανος Ανδρινός ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν και φέτος στο δείπνο αγάπης που συνεχίζεται με επιτυχία για πολλά έτη. «Πρόσκοποι και οδηγοί ακολουθώντας τον όρκο που έχουν δώσει και το ρητό «πάντα πρόθυμοι για το καλό» στέκονται και είναι αρωγοί στους ηλικιωμένους τρόφιμους του Γηροκομείου Βόλου οι οποίοι μπορούμε να πούμε ότι μας ανταποδίδουν την αγάπη που προσφέρουμε με περίσσια χαρά που είμαστε κοντά τους, με όση ζωντάνια διαθέτουν και με δρώμενα καταπληκτικά» είπε.

Στην εκδήλωση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ήταν παρόντες ο αναπληρωτής γενικός Έέφορος Π. Προπονάς, το μέλος του Δ.Σ.Ν. Χαλιάσος, ο περιφερειακός έφορος Μαγνησίας Κ. Μαγαλιός και οι έφοροι Εύη Ράπτη, Ιορδάνης Φλαμουρτζόγλου και Δ. Κεφαλά. Από την Ε.Κ.Σ. Π.Ε. Μαγνησίας παραβρέθηκαν η κ. Βολιώτη και η κ. Σ. Μαζέρα. Επίσης παραβρέθηκαν οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων του 9ου Σ. Δασοπροσκόπων και του 7ου Σ. Ναυτοπροσκόπων. Παρούσα ήταν η Τίνα Κλάρα πρόεδρος τον Οδοντιατρικού Συλλόγου Βόλου η οποία είναι και κόρη παλαιών προσκόπων, του Κώστα και της Ρίτας Κλάρα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι Ι. Ψαθάς, Λ. Χατζηαγγελάκης και Δ. Τυφλίτης με αγαπημένες μελωδίες, με πολύ κέφι και χορό. Το ραντεβού ανανεώθηκε όπως πάντα για την επόμενη χρονιά.

Εγγραφές προσκόπων

Αρχισαν οι εγγραφές στην Ενωση Παλαιών Προσκόπων στην πλατεία Παπαδιαμάντη έναντι του Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία του Βόλου, κάθε Τετάρτη, 20.00 με 22.00 επειδή «μια φορά πρόσκοπος πάντα πρόσκοπος». Οσοι «φορέσαμε το προσκοπικό μαντίλι οφείλουμε πάντα να ήμαστε κοντά στον προσκοπισμό» υπογράμμισε ο Στέφανος Ανδρινός, αρχηγός της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου