ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή για την άγρια συμπλοκή για ναρκωτικά στη Ν. Ιωνία

στον-ανακριτή-για-την-άγρια-συμπλοκή-γ-366803

Αγρια συμπλοκή με …άρωμα ναρκωτικών προχθές το μεσημέρι στη Νέα Ιωνία, με σοβαρό τραυματισμό και συλλήψεις. Οι δυνατές φωνές και ο τσακωμός στο σπίτι 54χρονου τρόμαξαν τη γειτονιά, που απευθύνθηκε στην Αστυνομία για βοήθεια.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, που έσπευσαν στον τόπο, είδαν 23χρονο να πετά στα σκουπίδια νάιλον συσκευασία.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τη συσκευασία, η οποία περιέχει ποσότητα με χλωρά κλαριά κάνναβης βάρους 868 γραμμαρίων, που από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι κατείχε από κοινού με 47χρονο, που ήταν επίσης στο επεισόδιο.

Οι δύο άνδρες είχαν προμηθευτεί τα ναρκωτικά από 54χρονο Βολιώτη, έξω από το σπίτι του οποίου γινόταν και η φασαρία.

Συγκεκριμένα είχαν περισυλλέξει τα φυτικά κομμάτια κάνναβης από δενδρύλλια που καλλιεργούσε εκείνος στην αυλή του σπιτιού.

Ο 54χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι ήταν πράγματι δικά του. Ωστόσο, ήταν σοβαρά τραυματισμένος στο σαγόνι και τα δόντια και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τις πρώτες βοήθειες.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δύο συσκευασίες με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης συνολικού βάρους 354 γραμμαρίων, μία συσκευασία με χλωρά κλαριά κάνναβης βάρους 131 γραμμαρίων, καθώς και τρία καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,3 μέτρο, ενώ σε έρευνα στην οικία του 23χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους 11,11 γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι στη συμπλοκή που είχε προηγηθεί συμμετείχε και 50χρονος, ο πατέρας του 23χρονου Αλβανού, ο οποίος αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη λίγο αργότερα για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον των δύο, του 23χρονου και του 47χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος. Επιπλέον κατά των δύο, καθώς και του 50χρονου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον τραυματισμό του 54χρονου.

Ο τραυματίας κατηγορείται για επίσης για κατοχή ναρκωτικών, αλλά και καλλιέργεια κάνναβης. Δεν οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, καθώς νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων ισχυρίστηκε ότι η συμπλοκή δεν έγινε για τα ναρκωτικά, αλλά για διαφορές με μελίσσια.

Οι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Βόλου μεθαύριο Δευτέρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου