ΤΟΠΙΚΑ

Φθινοπωριάζει ο καιρός στη Μαγνησία

φθινοπωριάζει-ο-καιρός-στη-μαγνησία-369875

Διήμερο βροχοπτώσεων στη Μαγνησία – Μικρό καλοκαιράκι μέχρι τέλος του μήνα

Διήμερο φθινοπωρινό διάλειμμα αναμένεται στο σκηνικό του καιρού, που αλλάζει προς στιγμήν. Το μικρό καλοκαιράκι συνεχίζεται μέχρι το τέλος του μήνα, με εξαίρεση σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, καθώς αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις και κάθοδος στην ένδειξη του υδραργύρου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, λόγω των ψυχρών αέριων μαζών που κινούνται προς τη Μαγνησία. Απόψε το βράδυ αναμένονται οι πρώτες βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περισσότερο τις ηπειρωτικές και τις ορεινές περιοχές, ενώ στα πεδινά δεν αναμένεται να έχουν ένταση τα φαινόμενα.

Οι ψυχρές αέριες μάζες απομακρύνονται σταδιακά μεθαύριο Σάββατο, με τις καλές καιρικές συνθήκες να επανέρχονται και τη θερμοκρασία να σημειώνει ανοδική πορεία, φθάνοντας τους 30 βαθμούς Κελσίου. «Απ’ ό,τι φαίνεται, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αλλά θα συνεχιστεί ο καλοκαιρινός καιρός» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Ερωτηθείς για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τον ερχόμενο μήνα, ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι ο φθινοπωρινός καιρός είναι ευμετάβλητος και κατά συνέπεια δεν υπάρχει σαφής εικόνα, εκτίμησε, ωστόσο, ότι στα μέσα Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο αναμένονται βροχοπτώσεις.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου