ΤΟΠΙΚΑ

Σκάνδαλο στο πρώην ΤΑΕ Βόλου: Εξετάζονται οι φάκελοι 20 θιγόμενων

σκάνδαλο-στο-πρώην-ταε-βόλου-εξετάζον-399699

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συγκεντρώνει στοιχεία

Τα στοιχεία των φακέλων τουλάχιστον 20 θιγόμενων από την υπεξαίρεση ποσού 2,5 εκατ. ευρώ από τον πρώην ταμία του Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων στον Βόλο επεξεργάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ο οποίος επανεκκινεί το θέμα με στόχο να αποκατασταθούν οι επαγγελματίες, που έχουν μείνει στον αέρα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά.

Το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Γιώργος Πανταζής, λέει ότι μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου το σύνολο των επαγγελματιών που επλήγησαν από το σκάνδαλο και δεν έχουν αποκατασταθεί, που εκτιμάται ότι είναι περί τους 98, θα πρέπει να έχουν απευθυνθεί στον Σύλλογο και να καταθέσουν τα στοιχεία των φακέλων τους.

«Τότε θα πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε πλήρη εικόνα, ώστε να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες και να διεκδικήσουμε μία δίκαιη λύση για όσους επαγγελματίες μένουν σήμερα χωρίς σύνταξη, χωρίς να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για το σκάνδαλο, που επηρέασε συνολικά 508 ασφαλισμένους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ο οποίος τώρα μελετά τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, έχει βάλει στόχο μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα να έχει στα χέρια του όλους τους φακέλους, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την υπόθεση, η οποία ενώ τελεσιδίκησε ποινικά με την επιβολή πολυετούς καθείρξεως, ωστόσο άφησε πίσω της ανοιχτά πολλά θέματα σχετικά με την ασφάλιση των επαγγελματιών.

Ο κ. Πανταζής λέει ότι ο Σύλλογος εξετάζει πώς θα κινηθεί τόσο σε ποινικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με την ενημέρωση των αρμοδίων για την εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης για όλους όσοι επηρεάστηκαν από την υπεξαίρεση.

Επισημαίνεται ότι σήμερα δεκατέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου δεκάδες ασφαλισμένοι του Ταμείου παραμένουν χωρίς σύνταξη, παρά το γεγονός ότι μπορεί να αντιμετωπίζουν ακόμη και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι 410 από τους θιγόμενους είχαν αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αποκολλημένα ένσημα είτε με δικαστικές αποφάσεις, είτε καταβάλλοντας τα χρήματα που το Ταμείο έβγαζε ότι όφειλαν για ένσημα που φέρονταν να μην έχουν για συγκεκριμένα διαστήματα λόγω της υπεξαίρεσης.

Ομως, πολλοί ασφαλισμένοι του Ταμείου συνεχίζουν ακόμη τον ατέρμονο αγώνα για να αποδείξουν το αυτονόητο ότι δεν οφείλουν τα ποσά που τους επιβλήθηκαν, ούτε έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τις υπέρογκες πλέον προσαυξήσεις που εν μέσω κρίσης φτάνουν σε αξιοσημείωτα ποσά οφειλής.

Κάποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν λαμβάνουν ούτε ευρώ από τις συντάξεις αναπηρίας. Αλλοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, ωστόσο απορρίπτεται το αίτημά τους για χορήγηση σύνταξης. Ο κ. Πανταζής λέει ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση.

Επισημαίνεται ότι οι θιγόμενοι επαγγελματίες μπορούν να απευθύνονται στον κ. Πανταζή στο τηλέφωνο 6948883980 ή στο email: [email protected].

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου