ΤΟΠΙΚΑ

Έτοιμη η Centaurus racing team για τους παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula student

έτοιμη-η-centaurus-racing-team-για-τους-παγκόσμιους-δια-437609

Η Centaurus racing team έπειτα από την πορεία των 10 χρόνων, με πολλές διακρίσεις στους διάφορους διαγωνισμούς που έλαβε μέρος τα προηγούμενα χρόνια, είναι έτοιμη πλέον και για τις φετινές προκλήσεις του Formula Student αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Αμφίων. Με το πέρας της περσινής χρονιάς όπου έλαβε μέρος στο FSUK στην ιστορική πίστα του Silverstone στην Αγγλία, κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στο Design Event την 2η θέση στην γενική κατάταξη και την 3η θέση στο Business Plan Presentation ανάμεσα σε 35 χώρες από όλο τον κόσμο.

Έτσι και φέτος είναι έτοιμοι και θέτουν το πήχη ακόμα πιο ψηλά συμμετέχοντας στους διαγωνισμούς της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Τσεχίας με στόχο για άλλη μια φορά την καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

‘’Είναι μεγάλη μας τιμή που και φέτος θα συμμετέχουμε στους παγκόσμιους διαγωνισμούς αυτή τη φορά με τον Αμφιων. Ο Αμφίων είναι το τελευταίο μας λειτουργικό μονοθέσιο του οποίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια τον Μάρτιο στον Βόλο.

Από τότε η ομάδα μας προετοιμάζεται τόσο για τα στατικά αγωνίσματα των διαγωνισμών αλλά και για τα δυναμικά κάνοντας δοκιμές για να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή επίδοση του αυτοκίνητου.

Την Δευτέρα αναχωρούμε για τον πρώτο διαγωνισμό αυτόν της Ιταλιας,επομενος σταθμός είναι ο πιο δύσκολος διαγωνισμός στον κόσμο, αυτός της Γερμανίας, και τέλος είναι ο διαγωνισμός της Τσεχίας που εκεί και τελειώνει το ταξίδι μας στις 18 Αυγούστου.

Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο μήνα αλλά ευχόμαστε η όλη κούραση να βγει σε ένα καλό αποτέλεσμα’’, αναφέρουν τα μέλη της Ομάδας.

Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος τους είναι η μελέτη και η κατασκευή πλήρως λειτουργικών αγωνιστικών μονοθέσιων τύπου Formula με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στον μεγαλύτερο διαγωνισμό φοιτητών μηχανικών τον Formula Student όπου διαγωνιζόμαστε με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ομάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα στο Facebook Centaurus racing team είτε στο site της ομάδας https://centaurusracing.gr/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου