ΤΟΠΙΚΑ

Στη συντήρηση του Χιονοδρομικού προχωρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

στη-συντήρηση-του-χιονοδρομικού-προχ-437922

Με τη διενέργεια δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού

Δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου διενεργεί σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Πρόκειται για τη συντήρηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου. Το προηγούμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κενταύρων Ορος» και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συναντήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο και κατέγραψαν τα προβλήματα.

Στόχος είναι οι απαραίτητες εργασίες να εκτελεσθούν το συντομότερο δυνατό, μέχρι και τον Νοέμβριο, και την καινούργια χρονιά το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προετοιμασμένο και έχοντας και την πιστοποίηση της ΕΒΕΤΑΜ να υποδεχθεί τους αμέτρητους θαυμαστές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αλλάζει ο Π3 ενώ εξετάζεται και ο τρόπος αλλαγής των δύο λιφτ.

Φέτος Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου κατέγραψε ρεκόρ. Συνολικά δώδεκα χιλιάδες λάτρεις της χιονοδρομίας επισκέφτηκαν το Πήλιο για το αγαπημένο τους σπορ και τόνωσαν το τουριστικό προφίλ της περιοχής, αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου προσέγγισε, με οργάνωση και στρατηγική, μεγάλο αριθμό επισκεπτών προβάλλοντας το Πήλιο και τη Μαγνησία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Το σπουδαιότερο όλων ήταν ότι οι επισκέπτες αποχώρησαν ικανοποιημένοι, με εγκωμιαστικές κριτικές για τις εγκαταστάσεις, αλλά και τους φιλόξενους ανθρώπους.

Οι προσπάθειες της διοίκησης της «Κενταύρων Ορος» και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και την ανακαίνιση του καταφυγίου έπιασαν τόπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κενταύρων Ορος» δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς ώστε και την καινούργια χρονιά το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου να είναι καθ’ όλα προετοιμασμένο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

Η ετήσια συντήρηση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τη ∆/νση Τεχνικών Έργων, Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 60.000 ευρώ. Τα τεύχη δημοπράτησης είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr . Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τρεις μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου