ΤΟΠΙΚΑ

Δωδεκαετής παράταση στη μίσθωση του «Ισαλου»

δωδεκαετής-παράταση-στη-μίσθωση-του-437989

Με μηνιαίο μίσθωμα 3.250 ευρώ και επένδυση εκσυγχρονισμού

Παρατάθηκε για δώδεκα έτη η ενοικίαση του κέντρου ψυχαγωγίας «Ισαλος» του Δήμου Βόλου στην ομώνυμη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Το μηνιαίο μίσθωμα θα είναι 3.250 ευρώ, ενώ η εταιρεία ανέλαβε να προχωρήσει σε επένδυση εκσυγχρονισμού.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ενημέρωσε χθες το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, που ενέκρινε την παράταση, ότι η μίσθωση θα φέρει έσοδα στον Δήμο 40.000 ευρώ και θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο ανεξάρτητος δημοτικός Θεολόγος Διαμαντένιας αντιπρότεινε «να γίνει νέος διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του χώρου με φιξ τιμές για να μπορούν να πηγαίνουν όλοι οι Βολιώτες», με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις.

Συγκριμένα η συζήτηση άνοιξε με τον κ. Διαμαντένια να ζητεί να ενημερωθεί ποιο είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τη μίσθωση και μεταξύ άλλων εάν σε περίπτωση «ατυχήματος» καλύπτονται τα συμφέροντα του Δήμου.

«Κάποιοι θα χαιρόντουσαν αν οι χώροι που ανήκουν σήμερα στον Δήμο Βόλου έμεναν ξενοίκιαστοι και παρατημένοι», είπε τότε ο κ. Μπέος παίρνοντας τον λόγο.

«Πόσα χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος ήταν εγκαταλειμμένος με αποτέλεσμα να συχνάζουν εκεί εξαρτημένοι;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας επισήμανε ότι υπάρχει η εγγυητική επιστολή στον Δήμο από τη δημοπρασία. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι η εταιρεία έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα σε όλες της τις υποχρεώσεις και γι’ αυτό υπάρχει βεβαίωση από την ταμειακή υπηρεσία.

«Υπάρχει πιστοποιημένη οικονομοτεχνική μελέτη. Επιχειρηματικό πλάνο για εκσυγχρονισμό της επένδυσης. Οποια σύμβαση υπογράφεται ανάμεσα στον Δήμο και σε ιδιώτη ελέγχεται από τη νομική υπηρεσία», πρόσθεσε ακόμη, επιφυλασσόμενος να αναφερθεί ονομαστικά στον επιχειρηματία λόγω των προσωπικών δεδομένων.

Ωστόσο, ο κ. Διαμαντένιας ζητούσε να ενημερωθεί για το ύψος των κονδυλίων της επένδυσης.

«Μην ψηφίζεις», ήταν τα λόγια του κ. Μπέου, ενώ ο κ. Διαμαντένιας αντιπρότεινε νέα δημοπρασία με φιξ τιμές για να του απαντήσει ο δήμαρχος: «Το είδατε αυτό να συμβαίνει πουθενά αλλού; Να αποφασίζει ο Δήμος για τις τιμές του επιχειρηματία;».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου