ΤΟΠΙΚΑ

Επί χρόνια λεηλατούσε… τα πάντα ο 27χρονος από τις Βολιώτισσες

επί-χρόνια-λεηλατούσε-τα-πάντα-ο-27χρο-438086

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 27χρονο, που εξαπάτησε τρεις ανήμπορες γυναίκες – Ικανοποίηση στη γειτονιά για την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου

Αρπαζε τις συντάξεις και τα επιδόματα με την επίκληση του Θεού και άδειασε το σπίτι τους, από όπου έκαναν «φτερά» τηλεοράσεις, συσκευές, ντουλάπια, λεκάνες, αλλά και… σωληνώσεις ύδρευσης, καλοριφέρ, κουφώματα, με την επίκληση πως έπρεπε να βοηθηθεί κόσμος, που βρισκόταν σε ανάγκη.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης εξαπάτησης τριών ανυπεράσπιστων γυναικών, γιαγιάς, κόρης και εγγονής με προβλήματα, από νέο άνδρα ηλικίας περίπου 27 ετών σοκάρουν πραγματικά.

Η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε ψυχιατρική εξέταση των γυναικών και αν απαιτείται συνδρομή για δικαστική συμπαράσταση από αρμόδια υπηρεσία, ενώ πρόκειται να παρέμβει και στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης με τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης με διερευνώμενο αδίκημα την απάτη.

Η γειτονιά είχε αρχίσει πλέον να εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκεντρώσει υπογραφές προκειμένου να προκύψει παρέμβαση και οι τρεις γυναίκες, που βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο λόγω της ακραίας φτώχειας, να σωθούν.

Ο περίγυρος μιλά με θέρμη για τις τρεις ανήμπορες γυναίκες, που έπεσαν θύματα του 27χρονου, ενώ διάχυτη είναι η ικανοποίηση μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας, αφού όλοι προσδοκούν να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο των γυναικών αφενός και αφετέρου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης.

«Η γιαγιά πάντοτε πρόσχαρη, ένας άγγελος. Η εγγονή επίσης μία γλυκύτατη γυναίκα», σημείωναν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άνθρωποι που της γνωρίζουν και έχουν πέσει από τα «σύννεφα» με όσα διαδραματίστηκαν σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συστηματική απάτη σε βάρος της οικογένειας ξεκίνησε εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια με αποτέλεσμα δραματικό.

Η κόρη φέρεται να ήταν «εγκλωβισμένη» στο σπίτι εδώ και μήνες, κατάκοιτη, με προβλήματα υγείας, τα οποία απαιτούν ποιοτικούς όρους διαβίωσης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και όμως η οικογένεια δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα εδώ και αρκετό καιρό.

Το όμορφο σπίτι της οικογένειας άδειασε από τα υπάρχοντά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γειτονιά έβλεπε ολόκληρα φορτηγά να φορτώνουν από το σπίτι με εντολές του 27χρονου, που επισκεπτόταν πλέον την οικογένεια με συνεργείο για να φορτώσει τη «λεία» του.

Την ίδια ώρα η οικογένεια γέμιζε από κοινόχρηστες βρύσες μπουκάλια με νερό για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της.

Ο φερόμενος ως δράστης ήταν σε καθημερινή επαφή με τη μητέρα της οικογένειας, ηλικίας περίπου 60 ετών, και με διάφορα προσχήματα, άλλοτε επικαλούμενος τον Θεό και άλλοτε την ανάγκη να βοηθηθούν ανήμπορες οικογένειες, «λεηλατούσε» την περιουσία τους.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, σύμφωνα με περίοικους, ο 27χρονος εθεάθη να ξηλώνει αντικείμενα από τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.

H απίστευτη απάτη αποκαλύφτηκε μετά από καταγγελία ευαισθητοποιημένου πολίτη, πιθανότατα γείτονα των τριών γυναικών, ο οποίος πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Βόλου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου