ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν «συγγνώμη» για τις πράξεις τους σε βάρος 20χρονου ΑμεΑ στον Βόλο…

ζητούν-συγγνώμη-για-τις-πράξεις-του-468692

Στον ανακριτή Βόλου θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο νέοι, που κατηγορούνται για πράξεις βίας σε βάρος 20χρονου με νοητικά προβλήματα

Εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα υγείας 20χρονου αγοριού και τον εξύβρισαν, τον απείλησαν, τον χτύπησαν, ενώ τον βιντεοσκοπούσαν και τον κατηγόρησαν ότι τους έκλεψε και το αυτοκίνητό τους.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου σε βάρος των δύο Βολιωτών ηλικίας 18 και 16 ετών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου το Σάββατο μετά από καταδίωξη.

Οι δύο δράστες κρατήθηκαν το τριήμερο και συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για αρπαγή από κοινού με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ψευδή αναφορά στην αρχή, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.

Στα δικαστήρια Βόλου χθες οι δύο δράστες ζητούσαν «συγγνώμη» για τις πράξεις τους από τον 20χρονο…

Το ιστορικό

Το επεισόδιο – εφιάλτης με δράστες και θύματα νεαρής ηλικίας σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί. Οι δύο νέοι άρπαξαν με τη βία τον 20χρονο και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στα Μελισσάτικα με το αυτοκίνητό τους που ανήκει στον θείο του ενός.

Στη συνέχεια τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και του προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες, ενώ τον βιντεοσκοπούσαν με κινητό τηλέφωνο.

Ωστόσο οι πράξεις βίας φαίνεται ότι έγιναν αντιληπτές από αυτόπτη μάρτυρα που τους είδε και ειδοποίησε την Αστυνομία χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν το παραμικρό.

Ετσι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή από το σημείο παίρνοντας μαζί τους τον 20χρονο και όταν στη συνέχεια έπεσαν σε μπλόκο των αστυνομικών δεν σταμάτησαν για έλεγχο, αλλά αντίθετα ανέπτυξαν ταχύτητα.

Μάλιστα όταν απομακρύνθηκαν αρκετά μακριά και βρίσκονται πλέον στο κέντρο του Βόλου τηλεφώνησαν στο «100» και ειδοποίησαν ότι είχαν πιάσει τον νεαρό, εννοώντας τον 20χρονο, που είχε κλέψει το όχημά τους.

Αμεσα αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου μετέβησαν στο σημείο που ήταν οι νέοι και τους προσήγαγαν στο Τμήμα. Ομως, από την περαιτέρω προανάκριση που ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι οι νεαροί είχαν καταγγείλει ψευδώς τον 20χρονο για κλοπή.

Οι αντιφάσεις τους σε όσα έλεγαν στους αστυνομικούς άλλοτε με τη σιωπή τους, άλλοτε με ισχυρισμούς είχαν αρχίσει να συμπληρώνουν τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν. Επιπλέον και οι δύο νέοι, και ο 18χρονος και ο 16χρονος είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με διάφορες υποθέσεις.

Σήμερα θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι

Εικοσιτετράωρη αναβολή για να απολογηθούν σήμερα έλαβαν χθες οι δύο νεαροί για το επεισόδιο με την αρπαγή μετά την παραπομπή τους στον ανακριτή Βόλου για απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι φέρονται να υποστηρίζουν ότι βγήκαν εκτός εαυτού με αφορμές που έδωσε ο 20χρονος. Ο 18χρονος φέρεται να υποστηρίζει πως οδηγήθηκε σε ακραίες ενέργειες διότι είχε διαφορές με το θύμα.

Το ίδιο ισχυρίζεται και ο συγκατηγορούμενός του που φέρεται να υποστηρίζει ότι όλα συνέβησαν επειδή ο 20χρονος αποπειράθηκε να τους κλέψει το αυτοκίνητο ενώ βρίσκονταν σε γήπεδο σε κεντρική συνοικία του Βόλου.

Από τη πλευρά του ο παθών περιορίστηκε να καταθέσει στους αστυνομικούς ότι όλα έγιναν ξαφνικά. Μάλιστα ακούγοντας τους δύο νέους να του ζητούν «συγγνώμη» φέρεται να είπε ότι ο ίδιος τους έχει συγχωρήσει…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου