ΤΟΠΙΚΑ

Νοθεία των εκλογών κατήγγειλε ο Κ. Δελημήτρος

νοθεία-των-εκλογών-κατήγγειλε-ο-κ-δελη-496021

Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα δεν έδιναν τα ψηφοδέλτια της «Ανυπότακτης Θεσσαλίας»

Σε καταγγελία για νοθεία των εκλογών στην Εισαγγελία Βόλου προχώρησε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Δελημήτρος με την κίνηση «Ανυπότακτη Θεσσαλία».

Στο εκλογικό τμήμα 93Α που βρίσκεται στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου διαπίστωσε ότι από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 12: 50 το μεσημέρι δεν δίνονταν ψηφοδέλτια του συνδυασμού του στους εκλογείς.

«Περίπου 500 ψηφοδέλτια της «Ανυπότακτης Θεσσαλίας» είχαν ξεχαστεί κάτω από στοίβα άλλης παράταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα ζητήσει ακύρωση των εκλογών, ενώ έκανε λόγο για συμπαιγνία του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ σε τοπικό επίπεδο, λέγοντας ότι βλέπουν να «τρίζει η καρέκλα τους».

Σύμφωνα με τον κ. Δελημήτρο, η αποκάλυψη έγινε όταν υποψήφια της παράταξης πήγε να ψηφίσει και ζήτησε το ψηφοδέλτιο, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν υπήρχε.

Τότε ο συνδυασμός προθυμοποιήθηκε να δώσει στη δικαστική αντιπρόσωπο ψηφοδέλτια για να μη κολλήσει η διαδικασία αλλά στην πορεία ανακάλυψε ότι υπήρχαν περίπου 500 ψηφοδέλτια τα οποία βρίσκονταν κάτω από αυτά άλλης παράταξης.

Για το περιστατικό μίλησε και η ίδια η υποψήφια που ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν τα ψηφοδέλτια της κίνησης η κ. Τασούλα Αλμπάνη.

«Πήγα να ψηφίσω στο εν λόγω τμήμα και δεν υπήρχε ψηφοδέλτιο. Δήλωσα το γεγονός στη δικαστική αντιπρόσωπο και τότε εκείνη μου απάντησε ότι «αυτά βρήκε… αυτά είχε»», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αλμπάνη ζήτησε τότε να σταματήσει η εκλογική διαδικασία και η δικαστική αντιπρόσωπος δεν το έπραξε. «Μίλησε με την έφορο και πήρε οδηγίες. Τελικά τα ψηφοδέλτια βρέθηκαν κάτω από τον συνδυασμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», ανέφερε.

Στην πορεία των εκλογών η περιφερειακή κίνηση ανακάλυψε ότι το ίδιο συνέβη σε άλλα περίπου έξι εφτά εκλογικά τμήματα. Ο κ. Δελημήτρος επισήμανε ότι «εμείς έχουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι παραδώσαμε το εκλογικό υλικό και επιφυλασσόμαστε για τον τρόπο που θα κινηθούμε».

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου