ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών

το-διακύβευμα-των-ευρωεκλογών-497175

Του Γιώργου Ξηραδάκη

Οι προσεχείς ευρωεκλογές διεξάγονται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αδυναμία των ευρωπαϊκών θεσμών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών, όπως η φτώχεια, ο λαϊκισμός, η ανάδυση του εθνικισμού, το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία, οι περιφερειακές συγκρούσεις και οι έντονοι ενεργειακοί ανταγωνισμοί, απειλούν τη συνοχή της Ευρώπης.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, αφού δεν μπορούν να παράξουν πολιτική και δεν έχουν ενιαία στρατηγική και όραμα για την Ευρώπη του μέλλοντος.

Η Ευρώπη σήμερα έχει απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της.

Αρχές όπως ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες, αποτελούν γράμμα κενό περιεχομένου για τη σημερινή Ευρώπη.

Παράλληλα, οι ιδρυτικοί σκοποί της Ενωσης, όπως η προαγωγή της ειρήνης, των αξιών και της ευημερίας των λαών της, η παροχή χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης χωρίς εσωτερικά σύνορα έχουν αντικατασταθεί από μια ασαφή στοχοθεσία, που δεν καλύπτει τη σημερινή ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Η Ευρώπη σήμερα έχει χάσει τον προσανατολισμό της και από Ευρώπη των λαών και των εθνών έχει μετατραπεί σε Ευρώπη της κ. Μέρκελ και ενός πολύ κλειστού διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Βασική επιδίωξη όσων ηγούνται σήμερα στην Ευρώπη είναι η ευημερία των αριθμών και των οικονομικών μεγεθών και όχι η ευημερία των πολιτών.

Οι πολιτικές, οι οποίες ακολουθεί σήμερα η Ευρώπη, αντί να δημιουργούν ανάπτυξη και ευημερία στους πολίτες της Ευρώπης καταστρέφουν ολοσχερώς τη μεσαία ευρωπαϊκή τάξη και οδηγούν καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στην απομόνωση και το περιθώριο.

Το γεγονός αυτό οδηγεί τους Ευρωπαίους πολίτες στα άκρα και τους μετατρέπει σε ένθερμους υποστηρικτές ακραίων και εθνικιστικών μορφωμάτων.

Η αιτία για την έξαρση των εθνικιστικών τάσεων και της ανόδου των ακροδεξιών πολιτικών σχημάτων στην Ευρώπη οφείλεται στον λαϊκισμό των Ευρωπαίων ηγετών και την αδυναμία των Βρυξελλών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Ευρώπης.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται την προσεχή Κυριακή να αποφασίσουν τι Ευρώπη θέλουν.

Καλούνται να αποφασίσουν αν θα ταχθούν με τις δυνάμεις της Ευρώπης ή των ευρωσκεπτικιστών.

Αν θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια πολλών ευρωπαϊστών ηγετών να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες της Ευρώπης ή θα πορευθούν με τις δυνάμεις των άκρων, που επιθυμούν τη διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σε αυτό το ασταθές και αβέβαιο ευρωπαϊκό περιβάλλον διακυβεύεται και το μέλλον της Ελλάδας.

Από τις δυνάμεις που θα επικρατήσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές, θα καθοριστούν οι μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρώπη και θα κριθεί και η πορεία της πατρίδας μας τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο μέσα στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κριθεί αν η Ελλάδα έχει ρόλο και ισχυρή φωνή στη διαδικασία οικοδόμησης της Ευρώπης του αύριο.

Οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα γυρίσουν μια για πάντα την πλάτη στις δυνάμεις του λαϊκισμού και αν θα πορευτούν με τις δυνάμεις της Ευρώπης και της προόδου.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές διακυβεύεται το μέλλον μας και το μέλλον της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό, όλοι μας πρέπει να εμπιστευτούμε τη Νέα Δημοκρατία, που είναι η μόνη καθαρή ευρωπαϊκή δύναμη και που έχει διαχρονικά δικαιωθεί στις ιστορικές της επιλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προσεχείς ευρωεκλογές πρέπει να λάβει θετική ψήφο για να αποκτήσει τη δύναμη που απαιτείται, ώστε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τις εκλογές για να ενισχύσει τη θέση της μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την προστασία των συνόρων μας και τους αναγκαίους πόρους για την ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για όσους χρειάζονται κοινωνική προστασία και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού και του εθνικισμού στην Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πρέπει να είναι ηχηρό, ώστε να προκληθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιτύχει καθαρή νίκη, ώστε να έλθει η πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας.

Μια αλλαγή που θα απομακρύνει την Ελλάδα από τη σημερινή μίζερη κατάσταση, που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι αν οι πολίτες θα επιλέξουν τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ενδυνάμωση της Ευρώπης ή τις δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού και των άκρων.

Αν οι πολίτες θα στρατευτούν με τις δυνάμεις του λαϊκισμού όπως τον ΣΥΡΙΖΑ ή με δυνάμεις όπως η Νέα Δημοκρατία, που αγωνίζονται για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη.

Είμαι βέβαιος ότι στις εκλογές της Κυριακής οι Ελληνες πολίτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα και θα οδηγήσουν τις δυνάμεις της φαυλότητας και του λαϊκισμού, που εκπροσωπούνται από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του, στη λήθη της ιστορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου