ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του Δημήτρη Κουρέτα για τη «διγλωσσία» του Ν. Τσιλιμίγκα

παρέμβαση-του-δημήτρη-κουρέτα-για-τη-497187

Για το υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας

Τις «δύο αντιφατικές θέσεις» που παρουσιάζει ο συνδυασμός «Θεσσαλία της Καρδιάς μας» του κ. Νίκου Τσιλιμίγκα για το υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας επισημαίνει ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» καθηγητής Δ. Κουρέτας με δημόσιο ερώτημα που απευθύνει προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη.

Οπως επισημαίνει ο κ. Κουρέτας, ο συνδυασμός του κ. Τσιλιμίγκα στηρίζεται ταυτόχρονα από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα με εντελώς αντιφατικές απόψεις για το θέμα του Αχελώου. Το μεν ΚΙΝΑΛ τάσσεται υπέρ της εκτροπής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της δημιουργίας μικρών φραγμάτων που θα καλύψουν τις αρδευτικές ανάγκες και προοδευτικά θα καλύψουν το υδατικό ισοζύγιο. Μάλιστα, πρόσφατα με νόμο ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελος, οριοθέτησε τα πέντε μικρά φράγματα στο διαχειριστικό σχέδιο για τη λεκάνη απορροής Θεσσαλίας.

Μόλις χθες – τονίζει ο κ. Κουρέτας – ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Τσιλιμίγκα, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας κ. Ρ. Κομήτσας με συνέντευξη του σε τοπικά μέσα, τάσσεται ξανά υπέρ της εκτροπής του Αχελώου, ενώ υποψήφιοι του συνδυασμού που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται δημοσίως υπέρ των μικρών φραγμάτων.
«Τελικά, τι από τα δύο ισχύει;» αναρωτιέται ο κ. Κουρέτας. «Αν εκλεγεί ο συνδυασμός του κ. Τσιλιμίγκα, ποια από τις δύο απόψεις θα επικρατήσει; Πώς σχεδιάζει δηλαδή ο συνδυασμός το μέλλον της Θεσσαλίας για τα επόμενα χρόνια;», διερωτάται και σημειώνει ότι αναμένονται απαντήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου