ΤΟΠΙΚΑ

Πατής Κουτσάφτης: Είμαστε δύναμη δημιουργίας και προοπτικής

πατής-κουτσάφτης-είμαστε-δύναμη-δημι-497716

Δυναμική παρουσία έδωσαν πολίτες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στην κεντρική εκδήλωση του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Πατή Κουτσάφτη, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Συνεργασία Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» στη συνοικία της Αγίας Κυριακής στη Ζαγορά.

Ο κ. Κουτσάφτης εμφανώς συγκινημένος και ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα στους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως ο συνδυασμός του αποτελεί δύναμη δημιουργίας και προοπτικής για τον τόπο.

Οι δημότες υποδέχτηκαν σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα τον δήμαρχο και επιδοκίμασαν τα όσα είπε. Στη διάρκεια της ομιλίας του έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αναφέροντας συνοπτικά όσα υλοποιήθηκαν σε όλους τους τομείς δράσεων της δημοτικής αρχής.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις διαχρονικές αξίες με τις οποίες πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, την αλήθεια, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη. Αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που έχει γίνει για την επόμενη τετραετία, περιγράφοντας τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του, με επίκεντρο πάνω από όλα τον δημότη.

Ο κ. Κουτσάφτης ανταποκρινόμενος στο ιδιαίτερα θερμό κλίμα που δημιούργησαν οι παρευρισκόμενοι, κάλεσε όλους τους δημότες «να συνταχθούν στην προσπάθεια που ξεκίνησε η δημοτική αρχή την πενταετία που πέρασε και επιθυμεί να συνεχίσει τη νέα τετραετία και που μόνο στόχο έχει την ευημερία, την αγάπη και τον σεβασμό των συνδημοτών προκειμένου να εξασφαλίσουν στον τόπο το μέλλον που του αξίζει», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

«Το νομοθετικό πλαίσιο «Κλεισθένης» εισάγει μια νέα αντίληψη αυτοδιοικητικής λειτουργίας και καθιστά αποφασιστικότερο τον ρόλο της τοπικής κοινωνίας.

Ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών, μέσω της αναλογικής εκπροσώπησής τους, στη διοίκηση του Δήμου και αναδεικνύει τη σύνθεση των απόψεων ως κυρίαρχο στοιχείο μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής αυτοδιοικητικής λειτουργίας.

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου μπορεί να αποτελέσει πρότυπο αυτοδιοικητικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Μιας ανάπτυξης, που θα διαχέεται στις 2 Δημοτικές Ενότητες και στο σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων και οικισμών του» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Επισήμανε επίσης ότι η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου είναι υπόθεση συλλογική και έκανε λόγο για την ανάγκη μιας χρηστής, αποτελεσματικής με σαφή και στοχευμένο αναπτυξιακό προσανατολισμό αυτοδιοικητικής λειτουργίας.

Αναφερόμενος στην προσωπική του πολιτική διαδρομή σημείωσε πως «εργάστηκα και εργάζομαι ακατάπαυστα και με αυταπάρνηση, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όλων των συμπολιτών μου.

Η κάθοδος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης θητείας μου στον Δήμο. Είναι ένα νέο ξεκίνημα που φιλοδοξεί και οραματίζεται, η ιστορία και ο πολιτισμός μαζί με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, να αναδειχθούν ως πυλώνες της πολιτικής μας».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Εχουμε τη γνώση, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να απαντήσουμε στα κρίσιμα ζητήματα. Διαθέτουμε την εμπειρία, το ήθος και την τόλμη να πάμε τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μπροστά, στην επόμενη μέρα. Σας καλώ λοιπόν να συμμετέχετε ουσιαστικά στην νέα αυτή αυτοδιοικητική προσπάθεια, στηρίζοντας και από την πρώτη Κυριακή δίνοντας ισχυρή εντολή στον συνδυασμό μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου