ΤΟΠΙΚΑ

Στέργιος Παπαευσταθίου: «Αγωνίζομαι με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών»

στέργιος-παπαευσταθίου-αγωνίζομαι-498312

Τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου

Nα συγκρίνουν τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Βόλου με την εικόνα που είχαν το 2014, πριν αναλάβει καθήκοντα η σημερινή δημοτική αρχή, καλεί τους πολίτες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Στέργιος Παπαευσταθίου. Στην εκπνοή του προεκλογικού αγώνα ο κ. Παπαευσταθίου επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως η πόλη άλλαξε όψη και οι δημότες χαίρονται να κατοικούν στον Βόλο και ζητά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους για να συνεχιστεί το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κύριε Παπαευσταθίου, σε λίγες μέρες οι πολίτες οδηγούνται στις κάλπες για να ψηφίσουν τη νέα δημοτική αρχή. Για ποιους λόγους, κατά την προσωπική σας εκτίμηση, θα πρέπει στηρίξουν τη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»;

Η παράταξή μας ξεκίνησε το 2014 με ένα όραμα και μία προοπτική για την πόλη μας. Ολα τα μέλη της δημοτικής αρχής μαζί με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο εργάστηκαν σκληρά αυτή την πενταετία, ώστε ο Βόλος να βγει από την αφάνεια και να πρωτοστατήσει στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που έγινε απέδωσε καρπούς μέσα από μία σειρά έργων. Η πόλη άλλαξε όψη και οι δημότες χαίρονται να κατοικούν στον Βόλο.

Ο Βόλος πλέον αποτελεί τουριστικό προορισμό, ενώ ταυτόχρονα με μία σειρά έργων που δημοπρατήθηκαν και ήδη έχουν ξεκινήσει, όπως το Δημοτικό Θέατρο, θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο ο πολιτισμός και η κουλτούρα της πόλης.

Επιπλέον, έργα υποδομών που έχουν γίνει και άλλα που συνεχίζουν αποτελούν προστιθέμενη αξία για όλους τους δημότες. Αυτά τα χρόνια φάνηκε η αποτελεσματικότητα της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία δεν έλαβε υπόψη της τα συμφέροντα κανενός, παρά μόνον το συμφέρον του δημότη. Η εκ νέου στήριξη της δημοτικής μας παράταξης από τους δημότες θα επιτρέψει σε μας να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθειά μας προς όφελος των πολιτών.

Με ποιο κατά τη γνώμη σας κριτήριο θα πρέπει να αποτιμήσουν το έργο της δημοτικής αρχής οι πολίτες;

Οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν τη σημερινή κατάσταση με την εικόνα που είχαν το 2014, πριν αναλάβει καθήκοντα η σημερινή δημοτική αρχή. Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι εκλογές των κομμάτων. Είναι οι εκλογές στις οποίες εκφράζονται οι πολίτες πάνω στα θέματα που τους απασχολούν τοπικά για αυτό και ο στόχος πρέπει να είναι να αναδειχτούν άνθρωποι ικανοί που μπορούν να ασχοληθούν ενεργά με τα προβλήματα της πόλης και της καθημερινότητας. Ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης δεν προσφέρεται, ούτε είναι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι στίβος μάχης με την καθημερινότητα και τα προβλήματα του δημότη.

Η ΔΕΥΑΜΒ, της οποίας ηγείστε, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο της κριτικής. Πώς το σχολιάζετε;

Η ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί σε κάθε εκλογική αναμέτρηση το μήλον της Εριδος. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ καθημερινά βρίσκονται σε μία διαρκή μάχη να αντιμετωπίσουν αφενός την καθημερινότητα και αφετέρου να προωθήσουν έργα που βελτιώνουν τις υποδομές τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση. Μια σειρά μεγάλων έργων, όπως το αποχετευτικό της Αγριάς, της Ιωλκού και του Αγίου Στεφάνου έχει ολοκληρωθεί, ενώ ξεκίνησε το έργο της αποχέτευσης της Νέας Αγχιάλου και η σύνδεση με τον βιολογικό. Ταυτόχρονα προβλέπεται η επέκταση του βιολογικού και η αντικατάσταση του μηχανολογικού του εξοπλισμού, ώστε να αναβαθμιστεί περισσότερο η λειτουργία του. Επίσης έχει ξεκινήσει η κατασκευή του δεύτερου καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο στον βιολογικό. Ένα έργο που θα εξασφαλίσει πλέον την απρόσκοπτη μεταφορά των λυμάτων χωρίς τη διάθεσή τους στον Παγασητικό, σε περίπτωση βλάβης, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Βεβαίως το μεγάλο θέμα που ταλαιπωρεί τη ΔΕΥΑΜΒ είναι η ΕΡΓΗΛ. Η ΔΕΥΑΜΒ μέσω του νομικού της επιτελείου δίνει τη μάχη για την τελική δικαίωση. Δυστυχώς αυτή η δημοτική αρχή κλήθηκε να διαχειριστεί τα λάθη παρελθουσών αρχών.

Πώς οραματίζεστε τον Βόλο της επόμενης τετραετίας;

Ο Βόλος πρέπει να πρωταγωνιστεί στην ελληνική επικράτεια. Το δικαιούται. Είναι ένας τόπος ευλογημένος, για αυτό και πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί γιατί ζούμε και δραστηριοποιούμαστε εδώ. Η ανάδειξη και αξιοποίηση των συνοικιών και των Τοπικών Ενοτήτων είναι δέσμευση του δημάρχου για την ερχόμενη τετραετία. Ετσι ο Βόλος και οι Τοπικές Κοινότητες θα μπορέσουν να συμπορευθούν για το καλό όλων. Συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είμαστε όλοι μας!

Γιατί πρέπει ένας δημότης του Βόλου να ψηφίσει τον Στέργιο Παπαευσταθίου; Ποιο είναι το μήνυμά σας στους πολίτες;

Αυτά τα 4,5 χρόνια που υπηρέτησα τη πόλη μου, αγωνίστηκα από κάθε θέση που είχα αναλάβει με όλες μου τις δυνάμεις. Χωρίς κανένα ενδοιασμό και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και το καλό της πόλης μου, πιστεύω πως έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό καλώ τους συμπολίτες μου να με αξιολογήσουν, να με κρίνουν και να με επιλέξουν ξανά για τη θέση του δημοτικού συμβούλου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου