ΤΟΠΙΚΑ

Ιάσονας Αποστολάκης: Ήρθε η ώρα να μαυρίσουμε το σάπιο

ιάσονας-αποστολάκης-ήρθε-η-ώρα-να-μαυρ-499676

«Την Κυριακή ο Βόλος θα ψηφίσει πολιτισμό, κλείνοντας οριστικά την πόρτα σε ό,τι πιο αντιδημοκρατικό, πιο λαϊκίστικο, πιο επικίνδυνο έχει γνωρίσει αυτή η πόλη», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης από το βήμα της σημερινής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο.

«Τρεις μέρες έμειναν ακόμη», είπε ο κ. Αποστολάκης, «για να ξαναμπεί ο Βόλος στο δρόμο της κανονικότητας, να ξαναγίνει η πόλη το θετικό παράδειγμα για την αυτοδιοικητική ιστορία και όχι η μαύρη σελίδα που μας επέβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος και η παρέα του. Τρεις μέρες για να τελειώσουμε με το ατύχημα της συγκυρίας που έβγαλε από την κάλπη μία παρέα ξένων προς τη δημοκρατική μας παράδοση και ιστορία. Ήρθε η ώρα να μαυρίσουμε το πιο σάπιο, αποτυχημένο και αδίστακτο σύστημα εξουσίας που υπήρξε ποτέ».

Μιλώντας στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγ. Νικολάου, ο Ιάσονας Αποστολάκης τόνισε πως «Πρώτο στοίχημα για μας είναι να ξαναβάλουμε τους ίδιους τους δημότες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων του νέου Δήμου μας και στο σχεδιασμό των παρεμβάσεών μας», είπε και ανέπτυξε την αντίληψή του για τον ρόλο ενός σύγχρονου Δήμου. Στόχος του συνδυασμού του είναι, όπως είπε, να γίνει ξανά ο Βόλος μια δημιουργική πόλη με υψηλή ποιότητα δημόσιων χώρων και υπηρεσιών, πόλη του διαλόγου με σεβασμό στη διαφορετικότητα, ανοικτή και φιλόξενη στο νέο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της αερoρύπανσης, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι διαφωνεί κάθετα με τη δημιουργία εργοστάσιου παραγωγής SRF που σχεδιάζει ο απερχόμενος δήμαρχος. «Δεν συμφωνούμε με την καύση RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, αφού έχει αποδειχθεί στην πράξη πως είναι αδύνατο να υπάρξουν αξιόπιστοι έλεγχοι των εκπεμπόμενων ρύπων. Διεκδικούμε την αναστολή των σχετικών αδειών που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος», τόνισε προς τους συγκεντρωμένους πολίτες ο Ιάσονας Αποστολάκης.

«Πέντε χρόνια έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης. Τώρα είναι η ώρα να τους μαυρίσουμε εμείς. Εκείνοι ντρέπονται που γεννήθηκαν στον Βόλο. Εμείς είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε στον Βόλο, στη Νέα Ιωνία, στη Νέα Αγχίαλο, στην Αγριά, στην Πορταριά, στην Ιωλκό, στην Αρτέμιδα, στην Αισωνία, στη Μακρινίτσα», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου