ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική εκδήλωση από το 7ο Γυμνάσιο Βόλου

ενημερωτική-εκδήλωση-από-το-7ο-γυμνάσι-538621

Τις δυνάμεις του με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και το Κέντρο Συμβουλευτικής Μαγνησίας ένωσε το 7ο Γυμνάσιο Βόλου για την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης.

«Σεβασμός στον άλλο» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που παρακολούθησαν οι μαθητές της β’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Βόλου, στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας 2019».

Ο δικηγόρος και γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Βασίλης Μπακαλιάνος μίλησε στους μαθητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ρατσισμό και τον σχολικό εκφοβισμό ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί του ΚΕΣΥ Μαγνησίας κ.κ. Αποστολία Ράπτη και Ιωάννης Μεταξάς ενθάρρυναν τα παιδιά να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις σε ομάδες με θέμα «Σέβομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα- Επικοινωνώ χωρίς βία και με ενσυναίσθηση».

Αντίστοιχα οι μαθητές της α’ τάξης του σχολείου ενημερώθηκαν για την «ενδοοικογενειακή βία και τους τρόπους αντιμετώπισής της» από την υπεύθυνη του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Ελ. Γεωργίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι καθηγήτριες του 7ου Γυμνασίου Βόλου Κυριακή Μύρικνα, Ελένη Διαμαντή και Ελένη Μάρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου