ΤΟΠΙΚΑ

Αναβάθμιση του τουριστικού μοντέλου

αναβάθμιση-του-τουριστικού-μοντέλου-540153

Στόχος της «Ενωτικής Συνεργασίας» για τη νέα δημοτική περίοδο

Στην περαιτέρω αναβάθμιση του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, με προγραμματισμό, συνεργασίες και υποστήριξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων, στοχεύει στη νέα δημοτική περίοδο η «Ενωτική Συνεργασία» με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη. «Σε μια δύσκολη δημοσιονομική περίοδο, προτάξαμε τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, ώστε με έργα, δράσεις και συνέργειες να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο η τοπική οικονομία και ισχυρή η κοινωνική συνοχή. Ενισχύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αναδεικνύουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, προβάλλουμε τον πολιτισμό και την ιστορικότητα της περιοχής, εμπλουτίζουμε την τουριστική ταυτότητα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά», σχολιάζει ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Παν. Κουτσάφτης. Ο

ι ιδιωτικές επενδύσεις σε διάφορες μορφές τουρισμού, από παραθεριστικές κατοικίες, καταλύματα μέχρι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, φεστιβάλ, γιορτές αποτελούν προστιθέμενη αξία σε μια τιτάνια προσπάθεια του Δήμου να αναβαθμίζει υποδομές και να κατασκευάζονται νέα έργα όπως το κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς το οποίο θα έχει και πολιτιστική χρήση για συναυλίες, εκθέσεις όπως και συνεδριακό τουρισμό, σεμινάρια. «Οδικοί άξονες, νέα δίκτυα ύδρευσης, εγκαταστάσεις, χώροι κάμπινγκ, καθαρές παραλίες, χώροι στάθμευσης, αθλητικές υποδομές, παιδικές χαρές, δίκτυο μονοπατιών, διαδρομές ιστορικών σημείων, ανάδειξη δημόσιων κρηνών, συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, συνεργασίες με όμορους Δήμους και συμμετοχές σε δίκτυα κ.ά., συμβάλλουν στην υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής μας, η οποία στηρίζεται σε βασικούς άξονες όπως:

  • η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η περιοχή αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό και στόχος μας είναι τουρισμός για όλους όλο το χρόνο. Εργαζόμαστε με σταθερά βήματα στη διεθνή τουριστική αγορά, συνεργαζόμαστε με Δήμους, Επιμελητήρια, την Περιφέρεια κ.α. και ενισχύουμε το ενδιαφέρον από νέες αγορές.
  • η θεσμοθέτηση του πολυθεματικού τουρισμού, συνδέοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, την γαστρονομία, τον φυσικό πλούτο. Ειδικές μορφές τουρισμού με ορεινές και θαλάσσιες δραστηριότητες συμβάλλουν στην Τοπική Ανάπτυξη και στην επέκταση της περιόδου.
  • η στήριξη της επιχειρηματικότητας με την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων όπως σε καταλύματα από Ισραηλινούς επενδυτές, η επένδυση στο κάμπινγκ Χορευτού, η υποστήριξη της ΧΑΝΘ στον Αη – Γιάννη κ.ά.

Παράλληλα προωθούμε συνέργειες σε επίπεδο συνεταιρισμών, φορέων, συλλόγων για γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ, τουρνουά, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητικών διοργανώσεων κ.ά.Η συλλογική προσπάθεια αποδίδει και θα επιμείνουμε για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη του τουρισμού», υπογραμμίζει ο κ. Κουτσάφτης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου