ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδή… με ταξί 9χρονης στο Νοσοκομείο Βόλου

διακομιδή-με-ταξί-9χρονης-στο-νοσοκομ-543282

Εννιάχρονη από τη Μακρυράχη, που χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και από χθες νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Στην εντατική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι εννιάχρονο κοριτσάκι από τη Μακρυράχη, το οποίο χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του, όταν ενώ έπαιζε με το ποδήλατό του στην αυλή του σπιτιού του έπεσε από ύψος δύο μέτρων και κατέληξε στην αυλή γειτονικού σπιτιού! Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από γειτονόπουλο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου όμως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου, ο οποίος απουσίαζε με αναρρωτική άδεια και η βάρδια είχε μείνει ακάλυπτη ελλείψει αντικαταστάτη. Το παιδί μεταφέρθηκε με ταξί στο Νοσοκομείο χωρίς καν να το συνοδεύει γιατρός! Για πολλοστή φορά οι τραγικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας με κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές έρχονται στο προσκήνιο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι. Το κοριτσάκι βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στη Μακρυράχη, όπου έπαιζε με το ποδήλατό του. Ενώ κινούταν με το ποδήλατό του χτύπησε με τη ρόδα πάνω σε πεζούλα με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί από αυτό και να πέσει από δύο μέτρα ύψος στην αυλή γειτονικού σπιτιού κάτω από το δικό του.

Τον ήχο της πτώσης άκουσε γειτονόπουλο. Βγαίνοντας στην αυλή είδε το κοριτσάκι να κείτεται αναίσθητο στο πλακόστρωτο της αυλής. Αμεσα ειδοποίησε τους γονείς και με δικό του όχημα το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Γιατρός που το εξέτασε στο Κέντρο Υγείας έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο Νοσοκομείο. Το ασθενοφόρο βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο του Κέντρου Υγείας, η βάρδια όμως του οδηγού ήταν ακάλυπτη. Οπως έγινε γνωστό ο οδηγός, που θα έκανε βάρδια εκείνη την ώρα, είχε αναρρωτική άδεια για λόγους υγείας και δεν υπήρχε αντικαταστάτης.

Σε απόγνωση η οικογένεια κάλεσε ταξί για τη μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο. Το εννιάχρονο κοριτσάκι χτυπημένο στο κεφάλι μεταφέρθηκε χωρίς συνοδεία γιατρού στο Νοσοκομείο. Ο μοναδικός γιατρός θα έπρεπε να εγκαταλείψει το πόστο του και το Κέντρο Υγείας να μείνει ακάλυπτο.

Στο Νοσοκομείο γιατροί προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο παιδάκι, το οποίο τις πρώτες ώρες είχε επαφή με το περιβάλλον και παρουσίαζε καλή κλινική εικόνα. Στις τρεις χθες τα ξημερώματα το κοριτσάκι δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον. Αμεσα κλήθηκε νευροχειρουργός που το υπέβαλε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει αιμάτωμα στο κεφάλι.

Χθες, με ασθενοφόρο, συνοδεία γιατρού και αναισθησιολόγου, το κοριτσάκι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Θα παραμείνει υπό παρακολούθηση στην εντατική για τρεις ημέρες, ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Χωρίς συνοδεία γιατρού με ταξί στο Νοσοκομείο

Χτυπημένο σοβαρά στο κεφάλι, το 9χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με ταξί(!) στο Νοσοκομείο του Βόλου και μάλιστα χωρίς τη συνοδεία γιατρού.

Δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου να αντικαταστήσει συνάδελφό του που απουσίαζε με αναρρωτική άδεια και ο μοναδικός γιατρός αν συνόδευε το κοριτσάκι θα άφηνε κενό το Κέντρο Υγείας.

«Δυστυχώς οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό στα Κέντρα Υγείας έρχονται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο. Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουμε γιατί η βάρδια θα μείνει ακάλυπτη», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Γιάννης Γατής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου