ΤΟΠΙΚΑ

Στην κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στο Δημαρχείο [photos]

στην-κυκλοφορία-ο-κυκλικός-κόμβος-στο-543401

Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα το πρωί και ο τέταρτος κυκλικός κόμβος στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του και μάλιστα μία εβδομάδα νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Τα εγκαίνια της λειτουργίας του νέου κυκλικού κόμβου, ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τους τρεις άλλους, έγιναν σήμερα στις 10:45 το πρωί από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και στελέχη της δημοτικής αρχής

Στο κέντρο του κόμβου έχει κατασκευαστεί εντυπωσιακό σιντριβάνι, μέσα από τα νερά του οποίου αναδύεται ομοίωμα της Αργούς.

Χθες μέχρι αργά το απόγευμα έμπαιναν και οι τελευταίες πινελιές στο έργο, ενώ αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες εγκατάστασης του ομοιώματος της Αργούς.

Ο κόμβος Δημαρχείου χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσονος και Λαμπράκη. Μέσω του κόμβου προβλέπεται συνεχής ροή της κυκλοφορίας από τη Δημητριάδος δεξιά προς τη 2ας Νοεμβρίου και ευθεία μέσω του κόμβου προς τη Γρ. Λαμπράκη, αλλά και προς την Ιάσονος. Συνεχής ροή θα υπάρχει και από τη 2ας Νοεμβρίου προς τη Λαμπράκη και την Ιάσονος, αλλά και από τη Λαμπράκη προς την Ιάσονος και τη 2ας Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν οι κόμβοι Διμηνίου, ΚΤΕΛ και Τελωνείου. Μάλιστα βάσει μελέτης της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το αποτύπωμά τους είναι θετικό, καθώς έχουν συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής έως και 55%, στη μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου έως και 35% και στην εξάλειψη σχεδόν των τροχαίων ατυχημάτων.

Απομένει η κατασκευή δύο ακόμη κυκλικών κόμβων, που αναμένεται να δώσουν ανάσα στο κυκλοφοριακό, ένας στην Αθηνών με Λαρίσης και ένας στη Σταδίου με Πολυμέρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου