ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις στο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου

εκδηλώσεις-στο-2ο-γενικό-λύκειο-βόλου-545811

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 198 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκές Δυνάμεις και Εθνική Παλιγγενεσία» σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Το αφιέρωμα εξετάζει τη επαμφοτερίζουσα στάση της Δύσης απέναντι στην Ανατολή ήδη από την εποχή του Βυζαντίου και σε όλη τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας. Αναδεικνύονται, επίσης, η δράση των Φιλελλήνων στην κορυφαία περίοδο του Αγώνα και η θυσιαστική τους προσφορά. Τα θέματα θα παρουσιαστούν από τη θεατρική ομάδα του σχολείου, που θα συμμετάσχει σε χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, ιστορική αφήγηση και προβολή ταινίας.

Το 2ο Λύκειο διοργανώνει και μία ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση στις 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα πάλι στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Αφορά στα «Ογδόντα χρόνια λειτουργίας του 2ου Εξαταξίου Γυμνασίου -2ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου», καθώς και την πρόθεση για την ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του σχολείου. Θα προβληθεί ταινία με την ιστορία του σχολείου και του παλαιού Βόλου και θα μιλήσουν απόφοιτοι που διαπρέπουν στους χώρους της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής δράσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου