ΤΟΠΙΚΑ

Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Είμαστε έτοιμοι για τον νέο κύκλο ανάπτυξης στη Μαγνησία»

δωροθέα-κολυνδρίνη-είμαστε-έτοιμοι-546341

«Μαζί» είναι η λέξη, που μας δίνει ιδέες, που μας κινητοποιεί, δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος

«Οταν ξεκινήσαμε το έργο μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τίποτα δεν ήταν αυτονόητο, εκτός από το πάθος μας για να κάνουμε τη Μαγνησία ένα Νομό πρότυπο με έργα και υποδομές. Και έτσι πορευτήκαμε. Με συμμαχίες, συνέργειες και συμπράξεις», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη σε δήλωσή της.

«Δώσαμε – συνεχίζει – νέα δυναμική στην οικονομία, δουλέψαμε σκληρά και επίμονα, αποδείξαμε ότι όχι μόνο παλέψαμε την κρίση, αλλά την αντιμετωπίσαμε χωρίς φόβο. Στην κρίση δεν παίξαμε άμυνα, αλλά επιλέξαμε την επίθεση. Ολοκληρώνουμε μια θητεία με ανανεωμένες υποδομές στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία και με οικονομικούς πόρους έτοιμους για νέες επενδύσεις.

Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, νέες απαιτήσεις για τους πολίτες και έτσι βάζουμε ισχυρά θεμέλια για το μέλλον.

Παλέψαμε με την υποστελέχωση, το τέρας της γραφειοκρατίας, αλλά αφήσαμε το σημάδι μας ανεξίτηλο. Κανείς δεν διανοήθηκε ούτε στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης να μας κατηγορήσει για κακοδιοίκηση, πελατειασμό και τα έργα βιτρίνας. Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, ενώσαμε το Νομό, στάθηκαν δίπλα στο έργο μας άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές και κομματικές αφετηρίες και διαδρομές, κάτω από ένα κοινό όραμα. Το όραμα μια μεγάλης ανατροπής για να ολοκληρωθούν όλα τα βαλτωμένα έργα, για να είμαστε πάντα μπροστά σε κάθε πρόβλημα. Έργα μεγάλα και εμβληματικά όπως η Κάρλα, το ΚΕΘΕΑ, επενδύσεις στο Νοσοκομείο, η αποκατάσταση της Κίτρινης Αποθήκης, οι πανεπιστημιακές σχολές, έργα αποχέτευσης, περιφερειακά ιατρεία, τα υποβρύχια Μουσεία αλλά έργα μικρά και εξίσου σπουδαία για την καθημερινότητα του καθενός ξεχωριστά.

«Μαζί» είναι η λέξη, που μας δίνει ιδέες, που μας κινητοποιεί. «Μαζί» ήταν η λέξη που αποτέλεσε τον οδηγό μας σε αυτόν το δικό μας δρόμο που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε και Μαζί συνεχίζουμε. Είμαστε περήφανοι που στην προσπάθειά μας μπορεί να βρήκαμε απέναντί μας δυσκολίες μικρές και μεγάλες, έχουμε όμως μαζί μας το πιο σημαντικό: τους κατοίκους, τους ανθρώπους του Νομού μας. Ολοκληρώνουμε έναν κύκλο και ξεκινούμε έναν ακόμη κύκλο το ίδιο δημιουργικό. Μας ζητήθηκε πολλές φορές να επενδύσουμε σε έργα βιτρίνας και δημόσιες μεγαλόστομες παρεμβάσεις αρεστές αλλά όχι χρήσιμες, να λειτουργούμε με όρους επικοινωνίας και όχι πολιτικής ουσίας.

Κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Και δεν μετανιώνουμε. Δεν μετανιώνουμε που φέραμε δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκών πόρων στον Νομό, που υλοποιήσαμε ένα μεγάλο έργο για την ποιότητα ζωής όλων μας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση κυριάρχησαν στο έργο μας και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο στηρίξαμε την ανάγκη για αναβάθμιση, βελτίωση και εξωστρέφεια με έργα και υποδομές. Η στήριξη των σχολείων μας ήταν καθημερινή σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Νιώθουμε δικαιωμένοι γι’ αυτό το έργο. Στηρίξαμε τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό, τους δεκάδες συλλόγους. Στηρίξαμε με κάθε τρόπο την τοπική οικονομία.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές θα επισημάνω πως η απλή αναλογική είναι ένα βαθιά άδικο σύστημα για τους πολίτες, γιατί δυναμιτίζει την σταθερότητα της διοίκησης. Ο ρόλος του σταθερού περιφερειάρχη είναι σημαντικός και εμείς ζητάμε την ψήφο όλων των πολιτών για μια ισχυρή Περιφέρεια», καταλήγει στη δήλωσή της η Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου