ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη στο σπήλαιο Αλιστράτης και τη λίμνη Κερκίνη

επίσκεψη-στο-σπήλαιο-αλιστράτης-και-τ-547061

Από τους μαθητές της α΄ τάξης του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο σπήλαιο Αλιστράτης και τη λίμνη Κερκίνη πραγματοποίησαν οι μαθητές της α΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος.

Το σπήλαιο Αλιστράτης βρίσκεται έξι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κωμόπολης της Αλιστράτης Σερρών, στη θέση Πετρωτό. Στο σπήλαιο Αλιστράτης οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς, ασπίδες ή παλέτες και μαργαριτάρια σπηλαίων, αλλά και τους εκκεντρίτες, τους σπάνιους σχηματισμούς που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες. Κύριο χαρακτηριστικό του σπηλαίου, που το κάνει και μοναδικό στον ελληνικό χώρο, η πολύ μεγάλη ποικιλία εκκεντριτών. Επόμενος σταθμός τους η πόλη των Σερρών και στη συνέχεια ο Λιθότοπος, ένα ημιορεινό χωριό με υψόμετρο 45 μέτρα, το οποίο βρίσκεται χτισμένο πάνω σε δύο λόφους, στους πρόποδες των Κρουσίων, ακριβώς δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα, αφού εκεί βρίσκεται και το μεγάλο φράγμα του ποταμού και η νότια άκρη της λίμνης Κερκίνης, εκεί όπου το θαύμα της φύσης προέρχεται από την τεχνητή επέμβαση του ανθρώπου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Παπαδοπούλου -Παυλοπούλου Βίκυ, Κοτζαγιώτου Αποστολία, Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, Κοκκίνου Εφη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου