ΤΟΠΙΚΑ

Κατηγορήθηκε για χορήγηση χαπιών, αλλά ήταν αθώος

κατηγορήθηκε-για-χορήγηση-χαπιών-αλλ-577347

Απαλλακτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για 48χρονο Βολιώτη φαρμακοποιό

Ανατροπή είχε η υπόθεση με τη χορήγηση ναρκωτικών χαπιών χωρίς τη δέουσα ιατρική συνταγή από 48χρονο Βολιώτη φαρμακοποιό, που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Ο 48χρονος δικάστηκε την περασμένη Πέμπτη από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και κρίθηκε αθώος.

Ο επαγγελματίας κρίθηκε αθώος με το σκεπτικό ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης από τοξικομανή, που του είχε προσκομίσει πλαστές ιατρικές συνταγές.

Η πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν αθωωτική, όπως και η απόφαση του Δικαστηρίου.

Στην απόφαση του Δικαστηρίου μέτρησε και ο έντιμος πρότερος βίος του φαρμακοποιού.

Εξάλλου, ο 48χρονος αρνούταν από την πρώτη στιγμή κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση. Στην απολογία του στην ανάκριση υποστήριζε ότι οι συνταγές ήταν κανονικές και είχαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία γιατρού παθολόγου. Ελεγε ότι είναι αθώος και ότι είχε όλες τις αποδείξεις.

«Εάν επρόκειτο για μία παράνομη ενέργεια, θα κόβονταν αποδείξεις;», είχε διερωτηθεί τότε ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Η υπεράσπιση επισήμανε στο Δικαστήριο ότι όλες οι συνταγές που είχε εκτελέσει ο φαρμακοποιός ήταν κανονικά με απόδειξη φορολογικής μηχανής. Δεν είχε τίποτα να κρύψει, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, όλες οι συνταγές που εκτελέστηκαν είχαν χορηγηθεί από γιατρό, ενώ το κέρδος για τις δύο συνταγές για τις οποίες είχε κατηγορηθεί ο φαρμακοποιός ήταν αξίας μόλις 22 ευρώ.

Αντίθετα ο 31χρονος τοξικομανής που είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου