ΤΟΠΙΚΑ

Δρομολογείται η κατασκευή νέου αλιευτικού καταφυγίου στο Χορευτό

δρομολογείται-η-κατασκευή-νέου-αλιευ-578401

Κατατέθηκε χθες ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού, ένα έργο προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ που αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης κατά τη συνάντησή του στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε πως “περιφερειακοί Δήμοι χωρίς τεχνικές υπηρεσίες και επάρκεια, θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα αν δεν ανέπτυσσαν συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία υποστηρίζει τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μέσα από επτά προγραμματικές συμβάσεις έργων”.

«Εάν δεν υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια, οι μικροί Δήμοι δεν υπάρχουν πια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η γραφειοκρατία και οι χρονικές δεσμεύσεις, προκαλούν δυσκολίες στην υλοποίηση έργων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Μαγνησίας για τη διαρκή ανταπόκριση στην παροχή υποστήριξης, τονίζοντας ότι ο Δήμος βρίσκεται σε εγρήγορση για τα επόμενα προγράμματα από το ΕΣΠΑ, από το Leader, τα κλειστά κυκλώματα ύδρευσης κ.ά.

Το συγκεκριμένο έργο, μετά από πολλές καθυστερήσεις και εγκρίσεις από 12 συναρμόδιες υπηρεσίες, διαθέτει πλέον πλήρη φάκελο προς αξιολόγηση και έγκριση ώστε να δημιουργηθεί και πάλι το αλιευτικό καταφύγιο προς εξυπηρέτηση των αλιέων και γενικότερα της θαλάσσιας επικοινωνίας του Χορευτού, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

“Πρόκειται για ένα έργο – πολλαπλασιαστή ανάπτυξης καθώς εκτός από την αναβάθμιση των υποδομών, την υποστήριξη της αλιείας, θα εμπλουτίσει και την τουριστική ταυτότητα της περιοχής”, κατέληξε ο κ. Παν. Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου