ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν την επέτειο της 25ης Μαρτίου οι μαθητές του Βόλου

τιμούν-την-επέτειο-της-25ης-μαρτίου-οι-μ-579949

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησαν σήμερα οι μαθητές των σχολείων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου -Νέας Ιωνίας, με εκδηλώσεις στα σχολεία τους και κατάθεση στεφάνων.

Σήμερα στις 11 το πρωί, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Μνημείων των Ηρώων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων και μαθητών.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, σε δηλώσεις της επεσήμανε: “Δύο αιώνες σχεδόν μετά 198 χρόνια και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει διαχρονικό και περισσότερο σημαντικό από ποτέ, είναι το μήνυμα της ανεξαρτησίας, της απελευθέρωσης από οποιαδήποτε μορφή καταδυνάστευσης είναι μήνυμα που περικλείει την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού έθνους να μην υφίσταται ζυγό ακόμη κι αν αυτός θεωρείται δεδομένος για πολλά χρόνια. Η σημειολογική αυτή ημερομηνία θα πρέπει να γίνει σταθμός στο μυαλό του κάθε Ελληνα και ποτέ να μην ξαναζήσει το ελληνικό έθνος τέτοια φαινόμενα”.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Πολύζος τόνισε: “Αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που διέθεσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας. Αποτελούν φάρο για εμάς και τις επόμενες γενιές για να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στη ζωή μας”.

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου την Δευτέρα

Την Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα τελεστεί στις 11 το πρωί επίσημη Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και στις 11:30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων. Οπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας θα στηθεί μία μικρή εξέδρα για τους αναπήρους πολέμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου