ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στο περιβάλλον τα παιδιά

κοντά-στο-περιβάλλον-τα-παιδιά-580198

Δενδροφύτευση στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με αφορμή την ημέρα δασοπονίας

Περιβαλλοντικά μηνύματα έστειλαν χθες οι μαθητές του 28ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στις Αλυκές, συμμετέχοντας στη δράση που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Τοπικής Ανάπτυξης, Εμπορίου και Τουρισμού.

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, περιελάμβανε ομιλίες για το περιβάλλον και δενδροφυτεύσεις, με τη συμμετοχή των μαθητών.

Χαιρετισμό απηύθυνε στους μαθητές ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών που αποτελούν πνεύμονες πρασίνου και οξυγόνου, λειτουργώντας ευεργετικά για τον άνθρωπο.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «στείλαμε από το 28ο Δημοτικό Σχολείο το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος με αφορμή την ημέρα της δασοπονίας, που θεσπίστηκε πριν από 48 χρόνια από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και τιμήθηκε παράλληλα με την εαρινή ισημερία».

Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν με πολύ μεγάλη προσοχή την εκδήλωση, απόλαυσαν το κέρασμα που τους προσέφερε ο Δήμος Βόλου, γλυκίσματα και αναψυκτικά και στη συνέχεια συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, υιοθετώντας έμπρακτα το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου