ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασαν ποιήματα στην Ερμού

μοίρασαν-ποιήματα-στην-ερμού-581180

Πρωτότυπη δράση της ομάδας Volos Poetry Slam σήμερα το πρωί στον πεζόδρομο

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τους διερχόμενους από τον πεζόδρομο της Ερμού η δράση που πραγματοποίησε σήμερα στο Βόλο η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η δράση που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας ποίησης, περιελάμβανε ανάρτηση ποιημάτων στα δέντρα του πεζόδρομου της οδού Ερμού από την Κουμουνδούρου μέχρι την πλατεία Πανεπιστημίου και διανομή ποιημάτων στους διερχόμενους από μέλη της ομάδας.

Η ποιητική εξόρμηση στην καρδιά της εμπορικής αγοράς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον κύκλο ποιητών, με έδρα την Αθήνα, που διοργανώνει εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις με θέμα τη φύση και το περιβάλλον. Συμμετείχαν οι Ελενα Ψαραλίδου, Ελλη Σαμαλίδου, ποιητής εκ Πηλίου, Αστέρης Σχοινάς, Μάρω Αισώπου και άλλοι συγγράφοντες ποίηση.

Η εμψυχώτρια της ομάδας Ελενα Ψαραλίδου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πραγματοποιήσαμε για μια ακόμη χρονιά την συγκεκριμένη δράση. Αναρτούμε ποιήματα και χαρίζουμε ποιήματα στους περαστικούς στην οδό Ερμού για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια μέρα ποίησης που είναι η εαρινή ισημερία, για να ανθίσει η άνοιξη στην καρδιά μας και να είναι η συγκεκριμένη μέρα, μια γιορτή χαράς και ανταλλαγής». Στη δράση συμμετείχαν επίσης ασυνόδευτοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη της Αγριάς, οι οποίοι έγραψαν ποιήματα στη γλώσσα τους και τα μετέφρασαν στα ελληνικά.

Η ομάδα ανανέωσε το ραντεβού με το κοινό το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, όπου θα δημιουργήσει «Τέχνης Γέφυρες» με αφορμή την έκθεση κουστουμιών κινεζικής όπερας, που προσελκύουν το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου