ΤΟΠΙΚΑ

Επτά έργα 4,6 εκατ. ευρώ ξεκινούν άμεσα στον Δήμο Βόλου

επτά-έργα-46-εκατ-ευρώ-ξεκινούν-άμεσα-στ-581322

Ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό- Μεγάλη επένδυση σε Νεάπολη προανήγγειλε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος

Επτά νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4.660.000 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινούν άμεσα στον Βόλο, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

«Αλλοι μιλούν για έργα, εμείς μιλούμε με έργα», δήλωσε ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στις επτά νέες παρεμβάσεις που ξεκινούν στον Βόλο με χρήματα είτε της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε έσω ΕΣΠΑ.

Το πρώτο έργο που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αφορά στην αντικατάσταση της οδογέφυρας στο χείμαρρο Ξηριά, στο ύψος της Λαχαναγοράς, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ που σύντομα πρόκειται να δημοπρατηθεί και θα δώσει λύση στα κυκλικά δρομολόγια που ακολουθούν τα τελευταία περίοικοι για να περάσουν από τη μία όχθη του Ξηριά στην απέναντι, μετά την κατεδάφιση της παλιάς επικίνδυνης γέφυρας.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Αγοραστός, εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν και έργα διαμόρφωσης της πλατείας μεταξύ του Κέντρου Κοινότητας Βόλου και του κτιρίου Σπίρερ, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, διαμόρφωση του δημοτικού χώρου στην Μαιάνδρου με Καισαρείας στη Ν. Ιωνία, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ και της επέκτασης των πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου, προϋπολογισμού 1.085.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωση δύο πλατειών στην Αγριά, στο Σουτραλία και στα Προσφυγικά, προϋπολογισμού 355.000 ευρώ και 250.000 ευρώ αντίστοιχα αλλά και την κατασκευή της πλατείας στη θέση Αλωνάκι στη Ν. Αγχίαλο, προϋπολογισμού 420.000 ευρώ.

Μεγάλη επένδυση στη Νεάπολη

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος προανήγγειλε μεγάλη επένδυση στην περιοχή της Νεάπολης, την οποία ωστόσο δεν αποκάλυψε. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι ήδη ετοιμάζονται τα σχέδια και οι μελέτες και θα παρουσιαστούν στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Εκτός από τη μεγάλη επένδυση στη Νεάπολη, ο κ. Μπέος έκανε μνεία στο έργο που αφορά στην ανακατασκευή του γηπέδου στην συνοικία, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το έργο ανακατασκευής του ΕΑΚ Βόλου, το οποίο είναι σήμερα σε άθλια κατάσταση όπως χαρακτηριστικά είπε και πρόσθεσε πως έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 250.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και επιπλέον 600.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Με αργούς ρυθμούς το έργο ύδρευσης

Ερωτηθείς για το μεγάλο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, ζωνοποίησης και αυτοματοποίησης, που εξελίσσεται με ρυθμούς χελώνας, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ το παρακολουθούν στενά. «Εχουμε πρόβλημα με τον εργολάβο που έδωσε μεγάλη έκπτωση και δεν βγαίνει. Χρονικά είμαστε εκτός χρονοδιαγραμμάτων. Και αντί να εκτελούνται 50χλμ δικτύου την ημέρα, εκτελούνται 10χλμ. Οι εργασίες όμως εξελίσσονται και είμαστε από πάνω για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών και να μην έχουμε μία δεύτερη ΕΡΓΗΛ», τόνισε ο κ. Μπέος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου