ΤΟΠΙΚΑ

Φυλλάδιο με έθιμα που έχουν σχέση με αστρονομικά φαινόμενα

φυλλάδιο-με-έθιμα-που-έχουν-σχέση-με-ασ-583777

Δημιούργησαν μαθήτριες του 8ου ΓΕΛ Βόλου με συμμαθητές τους στην Πορτογαλία, όπου μετέβησαν στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Στην Πορτογαλία βρέθηκε κατά το δεύτερο εκπαιδευτικό της ταξίδι η ομάδα Erasmus+ του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου από 24 Φεβρουαρίου ώς 1 Μαρτίου.

Οι μαθήτριες της α’ τάξης Αγγελή Γεωργία, Μάρκο Σταυρούλα, Πρίγκου Ιωάννα και Σκρίμπα Χρύσα μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Γκούρου Αγγελική, τον υπεύθυνο για την εκτέλεση του προγράμματος κ. Αραμπατζή Δημήτριο και την καθηγήτρια κ. Βαμβακά Ελενα επισκέφθηκαν την πόλη Aljustrel στη Νότια Πορτογαλία. Εκεί η ομάδα συναντήθηκε με τα μέλη των ομάδων από την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Τσεχία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «Four Seasons in the Sky», που σκοπό έχει την ενασχόληση με την αστρονομία και την προώθηση των φυσικών επιστημών.

Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες Πορτογάλων μαθητών και συμμετείχαν σε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Παρουσίασαν εργασίες τους για το έργο γυναικών αστρονόμων, καθώς επίσης και για την επίδραση της αστρονομίας στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Ακόμη, οι μαθητές συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός φυλλαδίου στην αγγλική γλώσσα με θέμα τα έθιμα και τις παραδόσεις που έχουν σχέση με επαναλαμβανόμενα αστρονομικά φαινόμενα.

Οι μαθήτριες εκτός από την πόλη Aljustrel όπου έμειναν, επισκέφθηκαν τη Λισαβόνα όπου παρακολούθησαν μία παραγωγή για το ηλιακό σύστημα στο πλανητάριο της πόλης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμη επίσκεψη στην πόλη Evora, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το μεσαιωνικό χωριό Monsaraz και ξενάγηση στο Cromelequedo Xerez ένα μνημείο της νεολιθικής εποχής. Τα μέλη της ομάδας είχαν ακόμη την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό στο Observatoriodo Lago καθώς και στην περιοχή Messejana.

Μαθήτριες και καθηγητές έζησαν μια μοναδική εμπειρία, ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και τις παραδόσεις της χώρας και δημιουργήθηκαν νέες φιλίες. Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ο καιρός ήταν θαυμάσιος και η φιλοξενία από την ομάδα των Πορτογάλων εταίρων θερμότατη.

«Το 8ο ΓΕΛ Βόλου ευχαριστεί θερμά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας για τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις μαθητριών και εκπαιδευτικών», τονίζεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου