ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Σε αιχμηρή έρημο πορεύεται η Ορθόδοξη Εκκλησία

δημητριάδος-ιγνάτιος-σε-αιχμηρή-έρημ-583817

Τόνισε προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας

Στην κρισιμότητα των περιστάσεων και τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με αφορμή την προχθεσινή Κυριακή της Ορθοδοξίας, κάνοντας λόγο για «δύσκολες στιγμές και αποφάσεις».

Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών, που είχε κατακλύσει τον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι: «Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία πορεύεται σε μία αιχμηρή έρημο. Ζούμε μια σταυρώσιμη εποχή για την οικουμενική ορθοδοξία. Δύσκολες στιγμές και αποφάσεις. Η ενότητα διακυβεύεται. Κι εμείς καλούμαστε να πορευτούμε, έχοντας πάντοτε κατά νου ότι δεν πρέπει να ζούμε με τις δόξες του παρελθόντος, που πέρασαν, ενδεχομένως και ανεπιστρεπτί, αλλά να κρατούμε ζωντανή την ελπίδα της παρουσίας του Χριστού, γιατί, τελικά, ο νικητής είναι ένας, η αλήθεια, ο Χριστός. Αυτή είναι η ορθοδοξία. Οσο κι αν σταυρώνεται, όσο κι αν σταυρώνεται η ζωή του πιστού, ξέρουμε ότι αυτή είναι η ελπίδα και απαντοχή μας…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε τη χειροθεσία δύο νέων αναγνωστών, εκλεκτών γόνων της Μεγαλονήσου και μαρτυρικής Κύπρου, φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου