ΤΟΠΙΚΑ

Διακρίθηκαν Βολιώτες μαθητές στον πανελλήνιο διαγωνισμό αστρονομίας

διακρίθηκαν-βολιώτες-μαθητές-στον-πα-583828

Επαινο απέσπασαν ο Αργύρης Γιαννίσης – Μανές του Μουσικού Σχολείου και ο Χρίστος Σιάσος του 2ου ΓΕΛ

Τα ονόματα δύο Βολιωτών μαθητών εγγράφονται μεταξύ των διακριθέντων στον 24ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό αστρονομίας, που αποτελεί θεσμό εγνωσμένης αξίας και συγκεντρώνει πλήθος συμμετοχών.

Μεταξύ των επιτυχόντων μαθητών κατατάσσονται ο Αργύρης Γιαννίσης – Μανές μαθητής της β΄ τάξης του Μουσικού Λυκείου Βόλου και ο Χρίστος Σιάσος μαθητής της γ΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Βόλου.Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κατάκτηση των πρώτων θέσεων από μαθητές δημόσιων σχολείων από πολλές και διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τους δύο Βολιώτες μαθητές, που απέσπασαν έπαινο και έχουν κατ’ επανάληψη διακριθεί σε πολλές διοργανώσεις.

Ο Αργύρης Γιαννίσης – Μανές, ο οποίος είχε ταξιδέψει πέρυσι στη NASA μετά τη μεγάλη διάκριση που είχε αποσπάσει στον ίδιο διαγωνισμό, δήλωσε ότι: «Είναι πολύ χαρούμενος και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο και στην επόμενη φάση. Η συμμετοχή σε κάθε διαγωνισμό είναι πολύ εποικοδομητική διαδικασία και μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω και άλλους μαθητές που έχουν ανάλογα ενδιαφέροντα. Θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τα μαθηματικά και τη φυσική».

Ανάλογες θέσεις εκφράζει από την πλευρά του και ο Χρίστος Σιάσος, ο οποίος έχει αποσπάσει και άλλες διακρίσεις σε αντίστοιχους διαγωνισμούς. Οπως υπογραμμίζει «είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η επιστήμη της αστρονομίας, διότι συνδυάζει πολλές επιστήμες. Ανοίγει το μυαλό, μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίζουμε το άγνωστο, το μακρινό, με τρόπο συναρπαστικό» ενώ όπως προσθέτει δεν έχει αποφασίσει ακόμη πιο πεδίο σπουδών θα ακολουθήσει.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας Βόλου Κώστας Μαυρομμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των μαθητών στον διαγωνισμό, ενώ σημείωσε ότι δεκάδες παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου αστρονομίας και στη συνέχεια διακρίνονται ως επιστήμονες στον τομέα της αστροφυσικής.

Η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της γιορτής αστρονομίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο).

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου