ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων

επίθεση-κκε-στον-συριζα-με-αφορμή-τη-μο-588317

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη του ότι έχουν στήσει προπαγανδιστικό μανδύα για να συσκοτιστούν οι εγκληματικές ευθύνες που -όπως υποστηρίζει – έχει το θέμα της κατασκευής Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων από τον Δήμο Βόλου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραμονές από ένα ακόμα μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, κάτω από την πίεση των αγώνων και της γενικότερης κατακραυγής διέρρευσε έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που δήθεν βάζει φρένο στην κατασκευή του εργοστασίου SRF/RDF από τη δημοτική αρχή Μπέου. Μάλιστα, φρόντισε, με πρώτο βιολί τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο, να το ντύσει με προπαγανδιστικό μανδύα για να συσκοτίσει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει στο θέμα. Η αλήθεια όμως είναι:

– Το συγκεκριμένο έγγραφο το μόνο που λέει είναι πως η μελέτη που έκανε ο Δήμος Βόλου για το εργοστάσιο δεν προνοεί την παραγωγή τέτοιων σκουπιδιών που απαιτεί η ΑΓΕΤ, κατόπιν των αντίστοιχων απαράδεκτων οδηγιών της Ε.Ε. και των μετέπειτα κατάπτυστων αδειοδοτήσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή η κυβέρνηση απαιτεί να τηρηθούν απόλυτα οι απαιτήσεις της ΑΓΕΤ και οι προδιαγραφές της για τα σκουπίδια που θα καίει!

– Ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) που επικαλείται το έγγραφο είναι ο ίδιος που δίνει τη δυνατότητα στην ΑΓΕΤ να καίει πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους σκουπιδιών το χρόνο στο Βόλο, μετατρέποντας την πόλη σε θάλαμο θανατηφόρων αερίων και ρύπων. Ο ΕΣΔΑ προβλέπει την απαράδεκτη αναλογία των 8000 κιλών σκουπιδιών ανά κάτοικο της πόλης, όταν η αναλογία στην Ε.Ε. είναι 13,5 κιλά! Ο ΕΣΔΑ, που επικαλείται ευλαβικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένος και ραμμένος στις απαιτήσεις της ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του μονοπωλίου, ασφαλώς σε βάρος της ζωής και υγείας του λαού. Με την τήρηση του ΕΣΔΑ, τους έλεγχους και τη νομιμότητα συμφωνεί και η ίδια η ΑΓΕΤ, αφού αυτά είναι καθορισμένα όχι με αποκλειστικό κριτήριο την υγεία και ζωή του λαού, αλλά στη λογική του «κόστους – οφέλους».

– Πουθενά δεν αναφέρεται η απαίτηση των χιλιάδων κατοίκων της πόλης, δηλαδή: να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ, να μην κατασκευαστεί το εργοστάσιο SRF/RDF από το Δήμο Βόλου. Αντίθετα, επιβεβαιώνει και νομιμοποιεί το εργοστάσιο αυτό με τον όρο να βελτιωθεί η μελέτη, πάντα προς όφελος της ΑΓΕΤ.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Βόλου, που έσπευσε να ωραιοποιήσει την απόφαση του Υπουργείου για να θολώσει τα νερά, αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει αναλάβει εργολαβία να παρουσιάζει το μαύρο – άσπρο, να προβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του ως φιλολαϊκή για να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις.

Καλούμε τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στο αυριανό συλλαλητήριο. Με τα σωματεία, τους συλλόγους και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος να μην πέσουν στη νέα παγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να διαδηλώσουν οργανωμένα ενάντια στην καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ, ενάντια στην κατασκευή του εργοστασίου SRF/RDF από τη δημοτική αρχή Μπέου. Να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους που θυσιάζουν τη ζωή του λαού για τα κέρδη των μονοπωλίων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου