ΤΟΠΙΚΑ

Τζαμαρία – λαιμητόμος «έφυγε» στην Ιάσονος

τζαμαρία-λαιμητόμος-έφυγε-στην-ιά-589206

Αποκλεισμένο το σημείο μπροστά από το Πανεπιστήμιο μέχρι να γίνει έλεγχος και στα υπόλοιπα παράθυρα

Από καθαρή τύχη ο Βόλος δεν θρήνησε θύματα την περασμένη Τρίτη, όταν από τους θυελλώδεις ανέμους αποκολλήθηκε ολόκληρο τζάμι από παράθυρο στον τελευταίο όροφο του κτιρίου «Παπαστράτος» όπου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και «έσκασε» καταμεσής στην Ιάσονος. Από καθαρή τύχη στον κατά τ΄άλλα πολυσύχναστο δρόμο δεν περνούσαν αυτοκίνητα ή κάποιος πεζός.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο χώρος μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την πλευρά της Ιάσονος είναι αποκλεισμένος. Κόκκινες κορδέλες και κώνοι απαγορεύουν τη διέλευση πεζών από το πεζοδρόμιο και κοντά σε αυτό. «Προσοχή. Μην εισέρχεστε και μην περπατάτε στο πεζοδρόμιο κάτω από τα παράθυρα», το σημείωμα που είναι κρεμασμένο από τις απαγορευτικές κορδέλες.

Ακόμη και η κεντρική είσοδος του κτιρίου «Παπαστράτος» είναι αποκλεισμένη. Η σιδερένια καγκελόπορτα είναι κλειδωμένη με λουκέτο και οι προσερχόμενοι καλούνται να επιλέξουν την είσοδο από την πλαϊνή είσοδο, στην πλευρά της παραλίας που «δείχνει» προς τον Αγιο Κωνσταντίνο.

Τα σπασμένα τζάμια έχουν μαζευτεί από το οδόστρωμα και όλοι μακαρίζουν την τύχη τους που εκείνη την ώρα της θεομηνίας δεν υπήρχε κίνηση στην Ιάσονος και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Το τζάμι αποκαταστάθηκε από συνεργείο που έσπευσε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με ειδικό γερανοφόρο όχημα, δεδομένου ότι αφορούσε σε παράθυρο γραφείου στον έκτο όροφο του κτιρίου.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μπροστά από το σημείο που έγινε το συμβάν θα ισχύσει μέχρι να γίνει έλεγχος του συνόλου των παραθύρων για να διασφαλιστεί ότι σε ανάλογες συνθήκες δεν θα σημειωθεί ξανά παρόμοιο περιστατικό με κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και περιουσία.

Μέχρι τότε, φοιτητές, καθηγητές, υπάλληλοι και επισκέπτες κάνουν χρήση των δύο άλλων εισόδων, είτε από την πλευρά του Αγίου Κωνσταντίνου είτε από την πλευρά της παραλίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου