ΤΟΠΙΚΑ

Τονωτική «ένεση» για τη Μαγνησία το 3ημερο της Αποκριάς

τονωτική-ένεση-για-τη-μαγνησία-το-3ημ-591951

Πόλος έλξης τα Κούλουμα με πληρότητα 60% – 80% στα ξενοδοχεία της περιοχής

Αυξημένη επισκεψιμότητα σημειώθηκε στον Βόλο και τη Μαγνησία το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, με τα ποσοστά πληρότητας να υπολογίζεται ότι κυμάνθηκαν μεταξύ 60% και 80% στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Μαγνησία από τους Δήμους και τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους αποτέλεσαν τονωτική «ένεση» για τους επαγγελματίες, σε συνάρτηση με τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης χαρακτήρισε «αρκετά καλή την κίνηση», η οποία κυμάνθηκε σε ποσοστό 60% στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο, ενώ άγγιξε το 80% στον Βόλο και τις υπόλοιπες περιοχές.

Ο μέσος όρος διαμονής ήταν δύο διανυκτερεύσεις, καθώς το πρώτο κύμα των εκδρομέων αφίχθη την Παρασκευή και το δεύτερο το Σάββατο.

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και τη φυσική «προίκα» της περιοχής, ο πρόεδρος των ξενοδόχων ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «καθοριστικής σημασίας παράγοντας είναι η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. Είναι μοναδική εμπειρία όταν μπορεί να κάνει κάποιος σκι με καλό καιρό και σε λίγη ώρα να βρίσκεται στην παραλία».

Κίνηση και γλέντι

Η κίνηση, που σημειώθηκε στην περιοχή και ήταν εμφανής στο κέντρο της πόλης, στην παραλία, αλλά και σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, τόνωσε εν μέρει τους τζίρους των επαγγελματιών.

Οπως ανέφερε, ενδεικτικά, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Βλαχάβας, υπεύθυνος καταστήματος εστίασης «υπήρχε κίνηση λόγω της Αποκριάς, με επισκέπτες από Λάρισα, Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές. Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς λειτουργούν θετικά για τον κόσμο, διότι όλοι επιθυμούν να ξεφαντώσουν», είπε.

Οι εκδηλώσεις σημείωσαν επιτυχία με πλήθος κόσμου, ντόπιους και επισκέπτες να συμμετέχουν, δίνοντας τον παλμό της χαράς και του γλεντιού.

«Ηταν εμφανής η παρουσία των επισκεπτών και όλοι συμμετείχαν στο κλίμα της γιορτής, της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας» όπως υπογράμμισε ο Μιχάλης Γιαννιός, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι ο καλός καιρός είναι πάντα σύμμαχος κάθε παρόμοιας πρωτοβουλίας.

Σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, από το Πήλιο μέχρι τις νησιωτικές περιοχές, διατηρήθηκε το κλίμα της χαράς και της γιορτής. Οι Δήμοι Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού Κώστας Νικοβιώτης ανέφερε από την πλευρά του ότι όλοι συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν, με στόχο τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και κυρίως την ενίσχυση της ψυχολογίας του κόσμου.

Θετικά μηνύματα ενόψει 25ης Μαρτίου

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα ενόψει της 25ης Μαρτίου, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων να αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι προκρατήσεις, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «επικρατεί ακόμη νηνεμία από το εξωτερικό».

Οι τιμές παραμένουν σταθερές τα τελευταία χρόνια από τους επαγγελματίες, όπως αναφέρει ο πρόεδρος, ο οποίος σημειώνει, ωστόσο, ότι «ένα τριήμερο με ικανοποιητική κίνηση δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς».

Ενόψει καλοκαιριού, τέλος, γίνεται λόγος για «συγκρατημένη κατάσταση» με το αιτιολογικό ότι «επηρεάζεται η ψυχολογία του κόσμου όταν γίνεται λόγος για εκλογές» όπως σημειώνει ο κ. Ζαφείρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου