ΤΟΠΙΚΑ

Επαφές Κ. Χαλέβα για Αλατά και νέα μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

επαφές-κ-χαλέβα-για-αλατά-και-νέα-μονάδ-592418

Στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στοχεύει ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Χαλέβας, επιδιώκοντας την στήριξη της οικονομίας της περιοχής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Λευκωσία με τους επενδυτές του Αλατά συζητήθηκαν ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της άμεσης υλοποίησης των έργων της μεγάλης αυτής επένδυσης στο νησί η οποία εκτός της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή θα δώσει και την δυνατότητα στήριξης και ανάπτυξης του αεροδρομίου της Αγχιάλου.

Όπως είπε ο κ. Χαλέβας “από το 1998 δεν υπήρξε δυνατότητα υλοποίησης αυτού του έργου με αποτέλεσμα να υπάρχει στασιμότητα στην υλοποίηση της επένδυσης παρ’ όλες τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής Ν. Πηλίου και φυσικά του Δημάρχου ο οποίος και έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και παρείχε όλες τις διευκολύνσεις προκειμένου να ξεκινήσει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή της Μαγνησίας”.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως “Επιτέλους σήμερα μετά την οριστική απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ και τη δυνατότητα διεύρυνσης τόσο των χρήσεων όσο και της δόμησης ξεπεράστηκαν όλα τα κολλήματα παρεμπόδισης και υλοποίησης του έργου. Επίσης γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις για την αδειοδότηση μιας εξ’ ίσου σημαντικής νέας επένδυσης, αυτή της παραγωγής βιοντίζελ στην Α’ Βιομηχανική περιοχή η οποία εντός του 2019 πρόκειται να ολοκληρωθεί και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής δημιουργώντας θέσεις εργασίας ειδικευμένου και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού”.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλέβα, “στα πλαίσια προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλει κάθε προσπάθεια διευκόλυνσης των ενδιαφερόμενων επενδυτών προκειμένου η αποβιομηχανοποίηση των βιομηχανικών περιοχών να αποτελέσει παρελθόν στη περιοχή μας και να αναβιώσει η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου