ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας οι Δήμοι της Μαγνησίας

εκτός-προγράμματος-κοινωφελούς-εργα-592435

Ούτε μια θέση σε αντίθεση με 56 Δήμους της χώρας, τονίζει σε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των Δήμων της Μαγνησίας από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ τονίζει, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι Δήμοι του νομού δεν έχουν ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά την πλήρωση 8.933 θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και σε φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή σελίδα του ΟΑΕΔ, για όλη τη Μαγνησία έχουν προκηρυχτεί μόνο δύο (2) θέσεις – μία θέση ΤΕ Διοικητικού Οικονομικού και μία θέση ΔΕ Ημερήσιου Φύλακα στον «Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού».

Ο Χρήστος Μπουκώρος με την κοινοβουλευτική παρέμβασή του στηλιτεύει την κυβέρνηση για την αδιαφορία που αυτή επιδεικνύει απέναντι σε ένα νομό που μαστίζεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και από έντονο κύμα αποβιομηχάνισης. Ενώ, όπως επισημαίνει, “εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό του νομού από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας”.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά από την αρμόδια υπουργό να τον ενημερώσει για την εξαίρεση των Δήμων της Μαγνησίας από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και για το αν υπάρχει η πρόθεση από πλευράς υπουργείου να ενισχύσει το νομό, μέσω άλλων προγραμμάτων απασχόλησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου