ΤΟΠΙΚΑ

Παραπομπή 23 της Μαγνησιακής Πίστης σε δίκη για κακούργημα

παραπομπή-23-της-μαγνησιακής-πίστης-σε-δ-596545

Βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για απιστία

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπει τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Μαγνησιακής Πίστης το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι φέρεται να έχει μετατραπεί από απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ’ εξακολούθηση με ζημία άνω των 120.000 ευρώ σε απιστία από κοινού με προκληθείσα ζημία άνω των 30.000 ευρώ.

Το πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου εκδόθηκε στις 15 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες συντάσσεται με την πρόταση καταπέλτη του αντιεισαγγελέα Εφετών.

Η υπόθεση αφορά σε χορηγήσεις δανείων που έγιναν σε μέλη της Μαγνησιακής Πίστης. Σύμφωνα με καταγγελίες, σε αρκετές από τις χορηγήσεις δανείων υπήρχαν παρατυπίες, ενώ σε άλλες η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί είχε διαπιστωθεί ότι ήταν νόμιμη.

Τα ποσά με τα οποία οι κατηγορούμενοι φέρονται να ζημίωσαν τον Πιστωτικό Συνεταιρισμό ξεκινούν από 30.000 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης ήταν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Μαγνησιακής Πίστης τη χρονική περίοδο 2003-2013 υπηρετώντας τον Πιστωτικό Συνεταιρισμό από διάφορες θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είχε κρίνει ότι είναι αναρμόδιο για να περατώσει την ανάκριση.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είχε υιοθετήσει την πρόταση του Εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση και είχε επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να τη διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είχε κρίνει ότι όταν ασκείται ποινική δίωξη σύμφωνα με το Νόμο περί καταχραστών δημοσίου, τον 4022/11, τότε αρμόδιο Δικαστήριο για να περαιώσει την ανάκριση είναι το Συμβούλιο Εφετών και εν προκειμένω το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.

Εντούτοις η κατηγορία τελικά μετατράπηκε. Μετά την έκδοση του βουλεύματος οι κατηγορούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου