ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα για πρόσληψη 15 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου

αίτημα-για-πρόσληψη-15-μόνιμων-γιατρών-σ-597100

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών ζητά να ενισχυθούν με προσωπικό νευραλγικές κλινικές – Δυσφορία και για το «άγριο ψαλίδι» στις εφημερίες

Με τουλάχιστον 15 γιατρούς θα πρέπει να ενισχυθούν νευραλγικές κλινικές του Αχιλλοπουλείου, που παλαιότεροι γιατροί έχουν συνταξιοδοτηθεί ή νεότεροι αποχώρησαν για να αναζητήσουν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό εκτιμά η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, η οποία στην τελευταία γενική συνέλευση που έγινε, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή της νέας διοίκησης, συζήτησε το θέμα της υποστελέχωσης και αποφάσισε να επαναφέρει το αίτημα στο υπ. Υγείας.

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών εκτιμά, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Παύλος Μαλινδρέτος, ότι άμεσα θα πρέπει να γίνει νέα προκήρυξη ώστε το Αχιλλοπούλειο να ενισχυθεί με τουλάχιστον 15 μόνιμους γιατρούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ανάγκη να προσληφθούν άμεσα ένας νεφρολόγος, ένας χειρουργός, ένας νευροχειρουργός, ένας γαστρεντερολόγος, ένας μαιευτήρας, δύο παθολόγοι, ένας τουλάχιστον γιατρός βιοιατρικής, ένας γιατρός αιματολογίας, δύο ορθοπεδικοί, ένας τουλάχιστον οφθαλμίατρος κ.ά.

«Πρέπει οι διαδικασίες να τρέχουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ’ ό,τι γίνεται μέχρι σήμερα. Οι κρίσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια καθυστερούν σημαντικά, αυτό όμως έχει κόστος στη δημόσια υγεία. Πρέπει οι αρμόδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν υποχρέωση να επισπεύδουν την αξιολόγηση, ώστε οι νέοι συνάδελφοι να μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, αναφερόμενος στη γραφειοκρατία που επικρατεί και έχει ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

«Αγριο ψαλίδι» στις εφημερίες

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους των γιατρών το «άγριο ψαλίδι» στην πληρωμή των εφημεριών. «Οι γιατροί εξαιτίας των κενών που υπάρχουν είναι αναγκασμένοι να κάνουν περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπονται. Ο νόμος ορίζει επτά εφημερίες τον μήνα, οι περισσότεροι όμως συνάδελφοι κάνουν δέκα και έντεκα, τις οποίες όμως δεν πληρώνονται», κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μαλινδρέτος, εκφράζοντας τη δυσφορία των συναδέλφων του για τις περικοπές που δέχονται στην πληρωμή των εφημεριών λόγω υπέρβασης του πλαφόν.

Η τοπική Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών αναμένεται να αποστείλει έγγραφη διαμαρτυρία στο υπ. Υγείας ζητώντας να ακυρωθούν οι περικοπές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου