ΤΟΠΙΚΑ

«Κοφτερό» μυαλό από τη Ν. Αγχίαλο

κοφτερό-μυαλό-από-τη-ν-αγχίαλο-612625

Το Γυμνάσιο καμαρώνει για το αριστείο και μετάλλιο που έφερε στο σχολείο στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ευκλείδης»

Μυαλό… ξυράφι η μαθήτρια της α’ τάξης του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου Αποστολία Ξυνού, σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον νομό Μαγνησίας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού μαθηματικών «Ευκλείδης» και έφερε στο σχολείο της αριστείο και μετάλλιο. Την επιτυχία της μαθήτριας στον πρόσφατο διαγωνισμό του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καμαρώνει το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο μας καταγράφει επιτυχίες στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Είμαστε υπερήφανοι να έχουμε μαθητές όπως την Αποστολία που από την πρώτη στιγμή διακρίθηκε για το κοφτερό μυαλό της, αλλά και το ήθος της. Οι μαθηματικοί του σχολείου μας κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι κοντά στα παιδιά», ανέφερε η διευθύντρια του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, Αποστολία Κοτζαγιώτου.

Η Αποστολία Ξυνού άρχισε να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς μαθηματικών ήδη από την ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και να λαμβάνει διακρίσεις. Φαίνεται μάλιστα ότι συνεχίζει την οικογενειακή… παράδοση, αφού και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της, ο ένας είναι σήμερα φοιτητής κι ο άλλος φοιτά στην α’ Λυκείου, είχαν αντίστοιχες διακρίσεις σε διαγωνισμούς μαθηματικών.

«Τα μαθηματικά με βοηθούν να σκέφτομαι γρήγορα και έξυπνα για να δίνω λύσεις στα προβλήματα. Και αυτό βρίσκει εφαρμογή και στην καθημερινότητα», λέει η μαθήτρια της α’ Γυμνασίου Αποστολία Ξυνού, η οποία μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της. «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, το σχολείο μου και ιδιαίτερα την καθηγήτρια των μαθηματικών κ. Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου, όπως επίσης και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τα μαθήματα και τη βοήθειά τους», τόνισε η Αποστολία Ξυνού.

Από την πλευρά της η μαθηματικός του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε χρόνο το σχολείο έχει διακρίσεις στους διαγωνισμούς των μαθηματικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου