ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα της Εισαγγελίας Βόλου για παράνομη εργασία ψυκτικών

ερευνα-της-εισαγγελίας-βόλου-για-παρά-618765

Κλήσεις για καταθέσεις εστάλησαν από τον πταισματοδίκη

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται, σύμφωνα με πληροφορίες, για παροχή υπηρεσιών ψυκτικών από μη εξειδικευμένα και πιστοποιημένα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα διενεργείται μετά από καταγγελία που είχε γίνει το 2017.

Σε έρευνά του το Τμήμα Ανάπτυξης – Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είχε διαπιστώσει ότι σε τρεις επιχειρήσεις είχαν παρασχεθεί υπηρεσίες από πρόσωπα τεχνίτες που δεν είχαν άδειες.

Για την παροχή αυτών των υπηρεσιών είναι συνυπεύθυνες και οι επιχειρήσεις που φέρονται να επέτρεψαν την εκτέλεση εργασιών σε άτομα που δεν είχαν άδειες, ενώ απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν είχαν το δελτίο τεχνικού ελέγχου για τις εργασίες, καθώς αυτό παραδίδεται μόνο από επαγγελματίες που έχουν άδεια.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Μαγνησίας Δήμος Αλιβάνιστος ερωτηθείς σχετικώς ανέφερε ότι το επίμαχο ζήτημα αποτελεί μάστιγα για τον κλάδο.

«Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα. Χωρίς να έχουν εξειδίκευση και άδεια προχωρούν σε εργασίες σε ψυκτικές εγκαταστάσεις, ενώ αυτό είναι παράνομο και σε περίπτωση ελέγχου τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και άνω για το πρόσωπο που παρανομεί, αλλά και για τις συνυπεύθυνες εταιρείες», επισήμανε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι στη Μαγνησία οι επαγγελματίες του κλάδου που έχουν άδεια ανέρχονται στους 40. Εντούτοις, τα άτομα που παρανομούν ενδέχεται να είναι πολλαπλάσια.

«Εχουμε πολλές καταγγελίες και έχουν εκδοθεί αποφάσεις διοικητικών προστίμων», επισήμανε ο ίδιος.

Το Σωματείο Ψυκτικών Βόλου ζητεί να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Απόστολος Καραγιώργος ενημέρωσε ότι ενώ από το 2013 υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανονισμοί που πρέπει να εφαρμόζονται για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, εντούτοις υπάρχει ανεξέλεγκτη παράνομη εργασία όχι μόνο από κατοίκους της Μαγνησίας, αλλά και εκτός Νομού.

«Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η νομοθεσία», προέτρεψε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου